Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ken Ring i ordkrig med Jan Guillou

Publicerad: 6 oktober 2014, 14:05

Foto: Lisa Åberg (Jan Guillou), Wikipedia Notwist (Ken Ring)

Artisten Ken Ring rasar över Jan Guillous krönika i Aftonbladet med rubriken "Vi måste våga ta antisemitismen på större allvar". Krönikan tar bland annat upp rapparen och hans självbiografi "Livet". Ken Ring anser att Jan Guillou utmålar honom som "rasistisk och homofobisk" och har nu slagit tillbaka på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Jan GuillouAftonbladetExpressen

"Nu säger jag det en gång för alla. Jag hatar varken judar, homosexuella eller någon annan människa."

Det skriver Ken Ring i sitt Facebook-inlägg.

Bakgrunden till bråket är Jan Guillous krönika i Aftonbladet från i söndags där han bland annat skriver att Ken Ring är både "rasistisk och homofobisk".

Jan Guillou menar att de "angivna citaten går inte att förklara bort, än mindre försvara."

Han anser att det rör sig om den klassiska repertoaren med rika judar eller "snål som en jävla jude" (från en Café´-intervju) och att "USA är styrt av några judar" (från låten Håll om dom).

Han tycker att Ken Rings "enfald" inte är det stora problemet, utan det är snarare att han har mötts med tolerans i den vänsterorienterade hiphop-kulturen.

"Ken Ring har just gett ut en självbiografisk bok och blivit ganska omskriven. Ingenstans har jag sett minsta lilla kritik mot hans skandalösa rasism, dessutom uppblandad med en god portion homofobi".

Jan Guillou menar att en förklaring kan bero på att Ken Ring bektraktas som vänster och därmed omöjligt kan ses som rasist.

I sitt svar till Jan Guillou hävdar Ken Ring att folk alltid kommer att hitta saker att säga om honom eftersom "grodor har flugit ur min mun".

Han vill heller inte bli dömd för vad han rappade som ung.
"Jag är inte felfri. Men en sak vet jag, jag hatar ingen människa", skriver Ken Ring på Facebook.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.