Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kentaro: Vi har köpt svensk fotboll igen

Publicerad: 25 november 2009, 09:14

Rättighetsbolaget Kentaros delägare Philippe Huber säger till fotbollskanalen.se att Kentaro köpt tv-rättigheterna till svensk fotboll för perioden 2011-2015. Men det dementaras av förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.


Ämnen i artikeln:

Kentaro

Foto: Rickard Kilström.

Kentaro har rättigheterna till svensk fotboll fram till och med 2010. Det schweiziska bolaget betalade 1,3 miljarder kronor för rättighetsperioden 2006-2010.

Nu kan Kentaro komm att lägga beslag även på tv-rättigheterna för svensk fotboll 2011-2015. I paketet ingår tre delar: svenska hemmalandskamper, allsvenskan och superettan, samt damallsvenskan.

Efter förhandlingarna i Stockholm de senaste dagarna säger Kentaros delägare Philippe Hube att man köpt allt, trots att förhandlingarna bara precis har börjat.

– Vi är överens om att köpa allt, säger Philippe Huber till fotbollskanalen.se.

– Parterna kommer säkert att förneka till en början men vi är överens, fortsätter han.

Lars-Åke Lagrell dementerar.

– Jag vill inte säga att Philippe ljuger, men han fantiserar som ett barn, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Lagrell tror att Huber försäker sätta press i förhandlingarna.

Alla parter i budgivningen representeras av agenten Rune Hauges Profile Media. Det spekuleras i att prislappen för rättigheterna denna gång blir 1,5 miljarder.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kentaro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.