Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kenza ryter till mot Instagram

Publicerad: 20 september 2017, 05:36

Kenza Zouiten på Instagram.

Kenza Zouiten anklagar Instagram för att dölja bilder, oro för falska nyheter inför tyska valet och Uber stämmer annonsnätverk. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Kenza ryter till mot Instagram...
Influencern Kenza Zouiten, med 1,7 miljoner följare, kräver svar från Instagram. I ett blogginlägg skriver hon:
"Stör mig som fan på att jag hamnat i någon slags "skugga" på Instagram? Mina bilder/mitt konto syns endast för de som redan följer mig, följer man inte mig ser man inte ens mina bilder under hashtags jag använt".

Inlägget kommer efter att Breakit skrivit en lång artikel om begreppet "Shadowban", där bilder från Kenzas bröllop används för att illustrera felet.
"Detta gör såklart att jag inte ökar följare utan nu tappar jag bara (tappar gör jag alltid, men brukar öka mer än jag tappar). Okej om det hade varit så för alla, men nu stör det mig att just mitt konto blivit drabbat av någon anledning. Det här är ju min business! Instagram, vad händer?!" skriver Kenza Zouiten på sin blogg.

...som ändrar i lay-outen
Vissa användare rapporterar att Instagram ändrar i sin rutnäts-layout, från tre till fyra bilder i bredd. Det är oklart om den nya designen kommer att rullas ut till alla, men ett syfte med förändringen kan vara att anpassa appen till allt större mobilskärmar, skriver Übergizmondo.

Oro för falska nyheter inför tyska valet
Fake news, trollkampanjer och ryska hackerattacker diskuteras flitigt inför det tyska valet i helgen. Angela Merkel spås gå mot en enkel seger, med det finns farhågor om att olika aktörer ska försöka påverka valutgången, skriver DN. Till exempel har den tyska förbundsdagen och Kristdemokraternas (CDU) utsatts för angrepp från hackers.

Twitter når framgångar med anti-terrorarbetet
Twitter har varit en plats där mycket extrem propaganda har spridits. Men plattformen har hittat ett effektivt sätt att få bort en stor del av det stötande innehållet. Hela 299 649 konton har plockats bort från plattformen under det första halvåret, varav tre fjärdedelar har stängts av innan de ens hunnit publicera sin första tweet, rapporterar Reuters.

Uber stämmer annonsnätverk
Taxiappen stämmer adtech-bolaget Fetch Media på minst 40 miljoner dollar för saltade fakturor, fejkade annonsvisningar och för att felaktigt ha tagit på sig äran för ett större antal nedladdningar. Uber upptäckte fusket i samband med att deras annonser dök upp på den högerextrema sajten Breitbart, skriver Adweek.

James Corden ber om ursäkt efter pussbild med Sean Spicer
Programledaren James Corden pussade Donald Trumps förre pressekreterare Sean Spice på kinden på Emmygalan i söndags. Bilden har lett till kritik mot Corden för att normalisera Spicers åsikter.
– Förståeligt nog blev flera personer besvikna när de såg bilden. Sanningen är att jag också blev det. Jag har läst många hårda kommenterar på Twitter i dag. Jag hör er klart och tydligt, sa James Corden i sitt program "The late late show" enligt TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.