Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kim Jong-Un på gång med egen smartphone?

Publicerad: 13 augusti 2013, 07:49

Nordkoreas statliga nyhetskanal meddelar att landet är i full färd med att ta fram sin egen smartphone – Arirang – vilket är namnet på en koreansk folksång. Kim Jong-Un sägs ha gett sitt godkännande till att utveckla produkten.


Nordkoreas statliga nyhetsbyrå, KCNA, har publicerat bilder på  kommunistledaren Kim Jong-Un i samband med en inspektion i den fabrik  där det påstås att telefonen utvecklas, enligt DN som refererar till Sky  News.

Experter bedömer dock att det rör sig om nordkoreansk  propaganda, men om så inte är fallet ska telefonen heta Arirang, vilket  är namnet på en gammal koreansk folksång.

Vanliga mobiltelefoner finns visserligen till försäljning i landet redan ida, men är mycket dyra i förhållande till befolkningens inkomster.

Några  bilder eller specifikationer av Arirang har ännu inte publicerats, men Kim Jong-Un  menar att telefonmen är lämplig för användarna då: ”kamerafunktionen har  många pixlar.”

Invånare som redan idagäger en mobiltelefon i Nordkorea har en  mycket begränsad användning – telefonerna går endast att ringa med och  har blockerats för samtal utanför landets gränser, enligt DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.