Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kim Kardashian stämmer skvallersajt om ”fejkat rån”

Publicerad: 12 oktober 2016, 05:57

Kim Kardashian.

Foto: Fredrik Thambert

Kim Kardashian kallades för "en lögnare och en tjuv", Sydsvenskan kapar 29 tjänster och Schibsteds aktie tar stryk av konkurrensen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterSydsvenskanFacebookSchibstedKim Kardashian

Kim Kardashian stämmer skvallersajt om "fejkat rån"
Nyligen blev Kim Kardashian West brutalt rånad på sitt hotellrum i Paris. Hon ska under rånet ha pistolhotats, bundits och blivit bestulen på smycken värda drygt runt 90 miljoner kronor. Men enligt sajten Mediatakeout.com handlar det om falsarier från Hollywood-kändisens sida. Kim Kardashian West kallades i artiklar för "en lögnare och en tjuv" som försökte blåsa försäkringsbolaget på pengar genom att fejka rånet. Men nu slår hon tillbaka genom att stämma skvallersajten för förtal, rapporterar Aftonbladet.

29 tjänster bort på HD/Sydsvenskan
Nu är Sydsvenskans sparpaket, som Resumé tidigare berättat om, klart. Det innebär att sammanlagt 29 tjänster försvinner till nästa år, varav 13 är journalisttjänster, skriver Dagens Media.
– Vi har just träffat de två journalistklubbarna i Helsingborg och Malmö. Inom två veckor ska vi ha en organisationsplan klar över hur redaktionen ska se ut, säger HR-chefen Anette Östergren till sajten.

Expert: Nästa år är Twitter på rea
Det tycks nu som att Twitter inte kommer att köpas upp under hösten av någon större aktör. Samtidigt faller bolagets aktie och kommer att ha svårt att nå över 10 dollar nästa år. Då kan Twitter bli ett attraktivt uppköp, säger Global Equities Researchs analytiker Trip Chowdhry till Bloomberg.

Youtube utmanar tv-kanalerna i presidentvalsdebatten
Söndagens debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump lockade en stor publik till tv-apparaterna. Totalt sågs sammandrabbningen av 63 miljoner tittare på "gammel-tv". Youtube hade däremot nästan dubbelt så många startade strömmar: 124 miljoner. Men Engagdet skriver att siffrorna är svåra att jämföra på grund av de skilda sätten att mäta tittandet.

Schibsteds aktie tar stryk av konkurrensen
Bara den senaste månaden har Schibsteds aktie backat 16 procent och totalt har bolagets börsvärde minskat med 32 miljarder det senaste året. Det rapporterar Breakit. Schibsted lever till stor del på vinsterna som Blocket och deras andra köp-och-sälj-sajter genererar. Men nu utmanas de av jätten Facebook på den lukrativa markanden.

Publicister satsar på sök igen när Facebook sviker
De senaste åren har Facebook stått i centrum för mediebolagens uppmärksamhet när det gäller att locka nya läsare. Men på senare tid har det blivit allt svårare att dra trafik genom tradionella länkar, varför sökordsoptimerigen återigen har blivit ett viktigt fokusområde, konstaterar Digiday.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.