Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kinesisk e-handelsjätte köper chatt-app

Publicerad: 20 mars 2014, 10:48

Foto: Tango.

Alibaba köper chatt-tjänsten Tango för 280 miljoner dollar. Affären kommer en månad efter att Facebook köpt Whatsapp för 19 miljarder dollar.


Ämnen i artikeln:

Alibaba

Reuters menar ändå att prislappen 280 miljoner dollar för en  mobilapputvecklare är väl tilltagen.

Alibaba stod för 215 miljoner  dollar, medan Tango-investerare som Access Industries, Draper Fisher  Jurvetson och Yahoo-grundaren Jerry Yang har skjutit till resten, enligt  Reuters.

Investeringen ger Alibaba en minoritetspost i en  chatt-tjänst som har 200 miljoner registrerade användare och 70 miljoner  aktiva sådana.

Reuters rapporterar att Alibaba länge har sett  chatt-tjänsten WeChat hos bolagets värsta konkurrent Tencent som ett  stort hot – chatten är mycket populär och har på senare tid förvandlats  till en e-handelsplattform.

Alibaba släppte nyligen en WeChat-konkurrent Laiwang, men har inte lyckats särskilt bra med den, enligt Reuters.

Uppgifter  gör till och med gällande att Alibabas grundare Jack Ma har uppmanat  hela personalstyrkan att rekrytera användare till tjänsten, enligt  Reuters.

Alibaba planerar också en börsintroduktion i New York, vilken värderar bolaget till 200 miljarder dollar, enligt Reuters.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Alibaba

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.