torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kinnevik köper storpost i Com Hem

Publicerad: 27 april 2017, 05:45

Kinnevik köper 18,5 procent av aktierna i Com Hem, The Simpsons för Donald Trumps första 100 dagar och Skam blir teater i Danmark. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Com HemKinnevik

FT

Fredrik Thambert


Kinnevik köper storpost i Com Hem
Investmentbolaget Kinnevik köper 18,5 procent av aktierna i Com Hem för 3,7 miljarder kronor. Det innebär ett pris på 110 kronor per aktie, vilket är knappt 10 procent över gårdagens stängningskurs. Säljare är riskkapitalbolaget BC Partners.
– Com Hem har en stark position på den svenska bredbands- och TV-marknaden, och erbjuder attraktiv tillväxt och kassaflöde. Förvärvet möjliggör för Kinnevik att ta en ledande position i en tillgång som kompletterar våra nuvarande kommunikations- och mediabolag, kommenterar Kinneviks tillförordnade vd Joakim Andersson.
Efter affären blir Kinnevik största ägare i bolaget. I första hand passar Com Hem ihop med deras tv-bolag MTG och telekombolaget Tele2. På mediesidan sålde Kinnevik nyligen gratistidningen Metro till Custos.

The Simpsons gör Trumps första 100 dagar
Efter 100 dagar i Vita huset har Donald Trump fått ta emot både ris och ros (mer av det senare) för sitt presidentskap. Nu har han fått det sammanfattat av den tecknade humorserien The Simpsons. Bland annat får vi se dottern Ivanka Trump i den högsta domstolen. Se avsnittet här.

Skam blir teater i Danmark
Den norska succé-serien "Skam" får nytt liv på scen – i Danmark. Danska Aveny-T-teatern blir först i världen med att göra en teateruppsättning av kultserien, skriver Se og Hør.

Nedskärningar på ESPN
Det amerikanska sport-kabelnätverket ESPN meddelade igår att de säger upp 100 anställda. Förklaringen är att intäkterna viker samtidigt som tv-landskapet förändras kraftigt, skriver Recode.

Intresset för Apple Watch minskar
För två år sedan var Apple Watch det nya heta. Nu har hajpen svalnat. Det visar en färsk studie som genomförts af Fluent, där 1 339 konsumenter tillfrågats om saken, rapporterar CNBC. Bland Apple Watch-ägare är dessutom inte ens hälften intresserade av en uppgradering när nya versioner av klockan släpps.

AI skrev manus till Hasselhoff
Regissören Oscar Sharp och AI-forskaren Ross Goodwin skapade redan förra året en kortfilm med ett manus som hade skrivits med hjälp av artificiell intelligens. Nu gar den fått en uppföljare i "It's No Game" där ingen mindre än David Hasselhoff spelar rollen som AI-robot. Rollfiguren har fått namnet "The Hoffbot", skriver Engadget.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev