Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kinnevik ökar ytterligare i Metro

Publicerad: 10 april 2012, 06:57

Kinnevik-sfären har ökat sitt ägande i Metro International till 95 procent. Det är facit efter den förlängda budperioden är avslutad.


Ämnen i artikeln:

Metro InternationalKinnevik

Kinnevik meddelade nyligen att man har skrapat ihop ett 90-procentigt  ägande i Metro International och att bolaget ska avnoteras från  Stockholms-börsen.

Man har också förlängt budperioden, vilken ursprungligen löpte ut den 20 mars.

Nu  står det klart – efter att den förlängda budperioden är avslutad - att Kinnevik har fått ihop ytterligare fem procents ägande i Metro  International och numera äger 95 procent, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Kinnevik  har också fått ihop 98 procent av teckningsoptionerna, ett värdepapper  som ger innehavaren rätt att köpa en nyemitterad aktie till en viss kurs  under en bestämd tid.

Kinnevik har också fått ihop 97 procent av förlagsbevisen, vilket är ett skuldebrev  som intygar att innehavaren lånat ut pengar utan särskild säkerhet.

Kinnevik lade ett 560-miljonersbud på Metro  International i början av april, men höjde efter en tid sitt bud på  den delen som rör förlagsbevisen från 0,425-0,45 kronor per förlagsbevis.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Metro InternationalKinnevik

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.