Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kinnevik sockrar Metro-budet

Publicerad: 14 mars 2012, 12:17

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik höjer budet på förlagsbevisen i Metro International till 0,45 kronor per förslagsbevis från tidigare 0,425 kronor. Kinneviks giv har fått Proventus Capital och Fjärde AP-Fonden att ställa sig positiva till budet.


Ämnen i artikeln:

MetroJan StenbeckKinnevik

Kinnevik lade ett bud på Metro i början av februari.  Budet värderade  Metro, exklusive Kinneviks innehav till 560 miljoner kronor eller 815,7  miljoner kronor, om man även räknar in förlagsbevis.

Ett förlagsbevis är ett räntebärande skuldebrev som intygar att innehavaren lånat ut pengar utan särskild säkerhet.

Budet innebar också att Kinnevik gav 0,90 kronor per A-aktie, 0,94 kronor per B-aktie och 0,50 kronor per teckningsoption.

Men  nu vill alltså Kinnevik få ytterligare fart på affären och har höjt  budet för förlagsbevisdelen till 0,45 kronor per förlagsbevis – i  stället för som tidigare 0,425 kronor.

Kinnevik meddelar att  höjningen har fått Proventus Capital och Fjärde AP-fonden, som  tillsammans äger cirka 24,1 procent av förlagsbevisen, att ställa sig  positiva till budet, enligt TT.

Kinnevik är idag den största  innehavaren av aktier, teckningsoptioner och förlagsbevis i Metro och  äger 46,6 procent av aktierna och 54,4 procent av teckningsoptionerna.

Kinneviks erbjudande löper mellan den 22 februari-20 mars.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MetroJan StenbeckKinnevik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.