Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

KiS sa upp anställda - via mejl

Publicerad: 26 juni 2015, 12:18

Omkring 30 anställda i bemanningsbolaget Kompetens i Skåne fick e-post om att de blivit uppsagda. Men förhandlingarna är inte klara.


Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Det här brevet skickades till Kompetens i Skånes anställda:

”Hej NN!
Företaget och Kis-klubben har förhandlat turordningslistan gällande uppsägningarna i Kompetens Skåne. Genom detta kan det fastställas att du har XXX dagar och tyvärr hamnar bland de personer som kommer att beröras av uppsägning.
Vi kommer att ha avslutande förhandling på måndag gällande detaljer i uppsägningarna, men vi vill ändå redan nu informera dig om din placering i turordningslistan.
Efter avslutade förhandlingar kommer ett uppsägningsbesked att överlämnas till dig.
Har du frågor tveka inte att höra av dig.
Hälsningar”

Nu ska företaget gå ut med ett förtydligande om att det var fel – och SJF på Sydsvenskan och HD har kommit med ett uttalande om att det är en orimlig neddragning och behandling av Kompetens i Skåne, ”som riskerar att sänka Sydsvenskans och HD:s anseende”.

-Vi har fört en dialog med företaget så att de förstår att de måste informera på ett annat sätt, säger Rebecka Sjöberg, SJF-ordförande i den lokala facklubben.

Förhandlingarna om själva omorganisationen är klara, de avslutades i oenighet. Endast 13 personer med garantilön blir kvar, av dagens 43 anställda. Facklubben var oenig om storleken på nedskärningen. Det var när Kompetens i Skåne skulle informera om omorganisationen i ett mejl som de gick för långt.

Resumé har sökt Anette Östergren, vd för Kompetens i Skåne, som inte är på plats och bett om att få återkomma med en kommentar.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.