Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kissies ursäkt godtas

Publicerad: 23 februari 2011, 14:15

Pascal Engman polisanmälde Kissie efter att ha blivit hotad av stjärnbloggaren på telefon. Idag ber hon om ursäkt – och Nyheter24:s nöjeschef drar tillbaka sin anmälan.


Ämnen i artikeln:

KissieNyheter24

Alexandra "Kissie" Nilsson.

Kissie blev polisanmäld igår efter att hon hotat Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman per telefon. Samtalet, där stjärnbloggaren hotade med våld och att han ”inte ens kommer kunna ta taxi till Stureplan”, spelades in. Hon kallade honom också för ”bögäckel” och sa ”ta mitt hot på allvar”.

Idag går  Alexandra ”Kissie” Nilsson ut med ett öppet brev där hon ber om ursäkt för sitt utbrott.

”Jag tar helt och hållet avstånd från det som sagts, jag tycker alla människor är lika mycket värda”.

Pascal Engman ser hennes ursäkt som godtagbar och tänker nu inte gå vidare med processen.

– Trots att jag personligen inte kände mig särskilt rädd polisanmälde jag eftersom jag inte visste hur nästa person hon hotade med skulle känna. Det är allvarligt när man hotar journalister, i synnerhet när man hotar med nazister. Det tycker jag att man som publicist ska veta när man når ut till hundratusentals människor varje vecka. Alexandra verkar ha förstått det nu, och därför ser jag ingen anledning att älta vidare i det här. Hon är ung och unga personer tenderar att göra misstag. Jag önskar henne lycka till med allt i framtiden, säger han till Resume.se och tillägger:

– Jag vill dessutom understryka att vi i enlighet med god publicistisk sed, innan vi publicerade videon, gav henne chansen att uttala sig om den. Det var hon inte intresserad av.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KissieNyheter24

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.