Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

KIT Digital köper Kamera för 60 miljoner

Publicerad: 23 maj 2008, 09:39

Innehållsleverantören Kamera köps av amerikanska webb-tv-bolaget KIT Digital för 10,5 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 60 miljoner kronor.


Kamera levererar webb-tv- och mobil-innehåll till en lång rad mediebolag i Sverige och utlandet. Bolaget har ägts till 30 procent av grundarna Henrik Eklund, Ola Scholander och Dan Willstrand. Nu köps hela Kamera av NASDAQ-noterade KIT Digital, som är en global koncern specialiserad på IPTV-lösningar. Enligt vd Henrik Eklund, som får betalt i aktier i KIT Digital, genomförs affären för att Kamera ska få en större plattform.

– Vi gjorde affären i början av veckan. Vi har kunder på 50 marknader och levererar innehåll på nio olika språk. Att sköta alla dessa kunder tar mycket kraft. Nu får vi tillgång till en stor säljkår och kontor över hela världen, säger Henrik Eklund till Resume.se.

Resterande aktieägare i Kamera får välja mellan kontanter eller aktier i KIT Digital. Just nu byter Kamera logga och namn – det nya bolaget heter Kamera KIT Digital Company.

– De är väldigt bra på webb-tv-spelare och teknik och vi är bra på content, framförallt i mobilen. Så det är en bra match, säger Henrik Eklund.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.