Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kit gör 25 miljoner i förlust – lånar nya pengar av Bonnier

Publicerad: 7 juli 2017, 12:41

Kit-grundarna Fredrik Strömberg, Peder Bonnier och Robert Brännström

Foto: Andreas Elgstrand

Kit har nästan gjort slut på de 50 miljoner som satsningen fick av Bonnier. Nu har storägaren pumpat in nya miljoner i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Peder BonnierRobert BrännströmFredrik StrömbergBonnierKit

Bonniers digitala storsatsning Kit drivs som en fristående startup och satsar på journalistik som är distribueringsvänligt för de sociala kanalerna. Breakit har tagit del av årsredovisningen för 2016 som visar att omsättningen ökade till 8 miljoner kronor (71 TKR 2015).

Kit går fortsatt med rejäl förlust; 2016 slutade med 25 miljoner kronor i röda siffror (-18 MKR 2015). Motsvarande siffra under 2015 var 18 miljoner. Kit har följaktligen slut nästan allt startkapital de fick av storägaren Bonnier. Av de 50 miljonerna återstod bara 6 vid slutet av 2016, enligt bokslutet.

De långfristiga skulderna har ökat från 0 kronor till 20 miljoner kronor under 2016 vilket innebär att Bonnier alltså har gått in med nya miljonlån.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.