Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

KIT tog in 50 miljoner i riskkapital från Bonnier

Publicerad: 28 april 2015, 05:43

Ulrika Saxons Bonnier Growth Media pumpade in 50 miljoner kronor i KIT redan i höstas.

Nystartade sajten KIT tog in 50 miljoner kronor i riskkapital från Bonnier Growth Media redan i september, då kan Apple Watch komma till Sverige och tv-serien "Blå Ögon" frias efter anmälningsvåg. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Ulrika SaxonKITApple WatchBonnier Growth MediaFox NewsTim CookSVTBonnierApple

KIT tog in 50 Mkr i riskkapital av Bonnier
I juni 2014 lämnade cheferna Robert Brännström och Fredrik Strömberg Bonnier Tidskrifter för att starta den nya sajten KIT tillsammans med Peder Bonnier. I mitten av april publicerades de första artiklarna på sajten. Redan vid starten har sajten ett team på tio personer med programmerare och dataanalytiker. Enligt Breakit  tog KIT in 50 miljoner kronor i riskkapital från Bonnier Growth Media i september förra året, en anmärkningsvärt hög summa för en startup. Mot det fick Bonnier Growth Media en ägarandel på 67 procent, resten ägs av grundarna. Peder Bonnier bekräftar summan för Breakit.

– Vi tror att det krävs uthållighet, tid och kapital för att skapa ett nytt svenskt mediebolag med en redaktion och produkt i absoluta världsklass.

Storvinst för Apple
Apple slog de skyhöga förväntningarna på delårsrapporten som presenterades under måndagen och gjorde en iögonfallande vinst på 13,5 miljarder dollar, vilket motsvarar över 117 miljarder svenska kronor. Nyckeln bakom resultatet är försäljningen av iPhone, sammanlagt 61 miljoner smartphones såldes under perioden, vilket är 40 procent mer än motsvarande period förra året. För första gången någonsin säljer Apple fler iPhones i Kina än på hemmamarknaden USA. Det rapporterar Telegraph.

...och då kan Apple Watch komma till Sverige
I samband med Apples kvartalsrapport avslöjade vd:n Tim Cook att en andra lanseringsvåg för Apple Watch kommer att ske i slutet av juni. Då Apple oftast inkluderat Sverige i andravågen av lanseringar vid tidigare produktsläpp är det troligt att klockan kommer till Sverige i juni, skriver IDG. Tidigare spekulationer har pekat på en andra lanseringsvåg redan i maj.

"Blå ögon" frias

På bara ett dygn anmäldes SVT:s politiska thriller "Blå ögon" 18 gånger till Granskningsnämnden. Anmälarna ansåg att det främlingsfientliga partiet Trygghetspartiet som porträtteras i serien var alldelles för likt Sverigedemokraterna. Men nu väljer Granskningsnämnden att fria serien, rapporterar Expressen.

Reporter attackerad i Baltimore
De våldsamma kravallerna i staden Baltimore har tagit ny fart efter att den 25-årige Freddie Gray som dog i polisförvar begravdes. Minst 15 polismän uppges ha skadats, flera butiker har plundrats och minst 27 personer ska ha gripits i de senaste upploppen. Det rapporterar CNN. Fox News reporter Rick Leventhal och hans team attackerades under kravallerna. Det började med att de förföljdes och efter ett tag började folk kasta flaskor på reportageteamet. Journalisterna klarade sig utan skador. "Det är många som är upprörda bara över att vi är här", säger reportern till Fox News.

SAS kan vinna prestigepris
I samband med 100-årsfirandet av Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) ska århundradets norska annonsör utses. SAS är en av de fem nominerade företagen vid sidan av Mills, Stabburet Leverpostei, Freia och Tine. Det rapporterar Kampanje.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.