Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kitty Jutbring till Aftonbladet

Publicerad: 3 juni 2008, 06:37

Hon stoppades av SVT när hon ville bli redaktör för tidningen Starlet. Men det var okej att skriva krönikor i Punkt SE. Nu när den tidningen lagts ner blir Kitty Jutbring i stället krönikör i Aftonbladet.


Kitty Jutbring. Foto: SVT.

I höstas presenterades SVT-programledaren och den tidigare Big Brother-deltagaren Kitty Jutbring som frontfigur för ungdomstidningen Starlet. Hon skulle synas på omslaget varje nummer.

Men Jutbring hade inte kollat ordentligt med SVT-ledningen och tvingades sluta på Starlet efter bara ett nummer – SVT satte stopp.

– Vi är ganska tuffa på medverkan i andra medier. Det går inte att göra ett så stort arbete för en kommersiell tidning som Starlet och parallellt göra program för oss, sa Johan Grafström, programchef på SVT, som också sa att det var olyckligt att det hann gå så långt.

Jutbrings krönikor i gratistidningen Punkt SE var dock inga problem för SVT. Det uppdraget var inte tillräckligt omfattande, därför fick hon fortsätta.

Efter Punkt SE:s nedläggning blir Jutbring krönikör i Aftonbladet, och hon är glad att hon fick kvällstidningens förtroende.

– Jag blev så himla ledsen när Punkt SE försvann. Det är så roligt att skriva, säger hon i dagens Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.