Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klackrent, SVT!

Publicerad: 17 februari 2009, 12:39

SVT och TV4 har skrivt ett  sportavtal för 2009 och 2010 som innebär att SVT sänder  Fotbollskväll med allsvensk fotboll de kommande två åren, medan TV4 direktsänder halva friidrotts-VM i Berlin i sommar och friidrotts-EM i Barcelona nästa år.


Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

Nya samarbetet innebär att SVT sänder Fotbollskväll med allsvensk fotboll med start måndag den 6 april. Programmet sänds måndagar under de kommande två säsongerna.

Sommarens friidrotts-VM i Berlin direktsänds både i SVT och TV4, medan TV4 ensamt direktsänder friidrotts-EM i Barcelona nästa sommar, ett evenemang kanalerna ursprungligen ägde rättigheterna till gemensamt.

Avtalet innebär också ett omfattande byte av nyhetsbilder.

Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen:
– Eftersom friidrott är en profilsport för TV4 är vi glada över att kunna erbjuda våra tittare en omfattande bevakning av de närmaste stora mästerskapen direkt i TV4, säger han

Albert Svanberg, sportchef på SVT:
– Ett allsvenskt Fotbollskväll hör hemma i SVT. Det var här det startade 1993 och vi ska åter göra det till en medelpunkt i bevakning av svensk fotboll. För första gången någonsin kommer SVT nu samma år göra ett Hockeykväll med elitserien och ett Fotbollskväll med allsvenskan vilket känns riktigt starkt.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.