Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klar för Aftonbladet

Publicerad: 20 september 2010, 13:27

Nu är det officiellt bekräftat. Som Resume.se avslöjat på förmiddagen går Socialdemokraternas kommunikationschef Karin Pettersson till Aftonbladet. Hon blir ny politisk redaktör efter Helle Klein.


Ämnen i artikeln:

Karin PetterssonSocialdemokraterna

På förmiddagen avslöjade Resume.se via källor att Karin Pettersson var aktuell för den lediga tjänsten som Aftonbladets politiska redaktör.

Nu är nyheten officiellt bekräftad. Här är Karin Petterssons avskedsbrev som just gått ut till de anställda på Sveavägen 68.

"Vänner,

Det är med stort vemod jag idag meddelar att jag ska sluta som  kommunikationschef för Socialdemokraterna. Jag är så stolt över att ha få jobbat med er alla, och från Sveavägen 68 tar jag med mig glädjen av att ha fått jobba i en organisation präglad av passion och professionalism.

I våras hörde Aftonbladet sig för om jag skulle vara intresserad av jobbet som politisk chefredaktör. Jag sade då att jag inte kunde ta ställning till frågan, eftersom vi var mitt uppe i en valrörelse. I dag har jag fått en formell förfrågan, och tackat ja.

Det hade varit oerhört spännande att vara kvar som Kommunikationschef under den viktiga period för Socialdemokraterna som nu kommer. Samtidigt är rollen som politisk chefredaktör på Aftonbladet en stor utmaning för mig, med min bakgrund inom journalistiken. Nu har arbetarrörelsen stora och viktiga utmaningar framför sig, inte minst när det gäller att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen. Min ambition är att från min nya position vara med i det arbetet.

Därför kära vänner ˆ på återseende!

Karin"

– Vi har genomfört en noggrann rekryteringsprocess och känner oss trygga och glada över att Karin Pettersson tackat ja till jobbet. Hon är en rutinerad journalist med stor kunskap om det politiska livet. Jag hälsar henne varmt välkommen till Aftonbladet, säger Gunnar Strömblad, Aftonbladets styrelseordförande och Schibstedts Sverigechef i en kommentar.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.