Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Klara besked om neddragningar dröjer

Publicerad: 19 Mars 2015, 14:19

Schibsted Media

Förhandlingarna mellan facket och Schibsted Medias ledning har dragit ut på tiden. I ett mejl till de 70 bemanningsanställda på Aftonbladet beklagar Schibsteds Medias vd Eva Idmark att man ännu inte kan ge besked till de anställda kring vilka som får behålla sina jobb eller inte. – Anställda som gått runt med ångest och väntat på ett besked i snart ett halvår måste nu vänta ända till hösten. Det är förjävligt, säger en medarbetare som Resumé har pratat med.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted Media

I samband med starten av Aftonbladets omorganisation i november varslade Schibsted om personalneddragningar på grund av arbetsbrist. Då inleddes också MBL-förhandlingar mellan SJF och Schibsted Medias ledning. I ett mejl som i dag skickades till Schibsteds anställda skriver Eva Idmark, vd på Schibsted Media, att förhandlingarna sattes på paus i februari i väntan på att Aftonbladets nya organisation skulle vara på plats.

I mejlet berättar hon att det är först i dag som förhandlingarna har återupptagits.  I mejlet framkommer också att varslet ligger kvar, men ingen Aftonbladets personal på Schibsted Media kommer att lämna sin anställning före den 30 september.

"Förhandlingar med SJF fortsätter nu och målsättningen är att avsluta dessa under andra kvartalet. Först när förhandlingarna är avslutade kan vi ge besked om det antal som kommer att bli uppsagda på grund av arbetsbrist, samt ge individuella besked. Med största sannolikhet kommer även några personer ur kvarvarande personalstyrka byta kundföretag och/eller inhyrande chef med anledning av kommande personalnedragningar inom SMAB.  

Även här lämnar vi besked så snart som möjligt efter förhandlingarnas avslutande.   Vi förstår att många upplever oro och undrar "hur blir det för mig", och tyvärr går det inte att svara på den frågan i dag.", skriver Eva Idmark i mejlet.

Bland de anställda växer oron.

– Det känns givetvis tråkigt och som att Aftonbladet och Schibsted Media AB sköter detta dåligt. Anställda som gått runt med ångest och väntat på ett besked i snart ett halvår måste nu vänta ända till hösten. Det är förjävligt, säger en medarbetare som Resumé har pratat med.

Resumé söker Eva Idmark.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.