Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klarna-avhoppare investerar i svensk annons-startup

Publicerad: 19 april 2017, 08:51

Ocast vd Mike Radoor och medgrundaren Eric Gisaeus.

Techbolaget Ocast låter publicister samla all information kring annonserbjudandet på ett och samma ställe. Nu tar bolaget in riskkapital från Klarna-avhopparna på Wellstreet.


Ämnen i artikeln:

Startup

Ocasts grundare har tagit fram en plattform där tidningar, nyhetssajter och influencers kan lägga upp nyckelinformation som målgrupp, räckvidd och annonserbjudanden till annonsörer. Bolaget grundades förra året och har i dag kunder som Schibsted, Bonnier, Aller (Sverige, Norge), Berlingske Media (Danmark) och Russ Media (Österrike).

Tjänsten finns nu på åtta marknader och nu förbereder sig Ocast för en global expansion. Med anledning av detta tar bolaget in 2 miljoner kronor i riskkapital från Wellstreet, ett svenskt riskkapital grundat av tidigare toppchefer på betalbolaget Klarna – däribland Mikael Wintzell som tidigare var kommersiell chef på Klarna.

I ett pressmeddelande förklarar Ocast-grundaren Eric Gisaeus att det fortfarande finns mycket att göra vad gäller att förenkla vardagen för köpare och säljare av annonser.

– Folk sitter fortfarande och mejlar varandra och frågar: 'Hur många läsare har ni, vad har ni för målgrupp?' och så vidare. Det blir långa mejlslingor vilket inte alls är effektivt. Vi automatiserar redan delar av den här processen, och vi kommer att lansera mer funktionalitet framöver för att förenkla kundernas vardag, säger Eric Gisaeus.

Ocast har idag 6 medarbetare och kontor i Stockholm vid Norrmalmstorg. Bolaget räknar med en omsättning på 7 miljoner under helåret 2017

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Startup

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.