Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klart: 11 tjänster bort på Talentum – chefredaktörerna stannar

Publicerad: 7 juni 2016, 14:53

Susanna Baltscheffsky, Jon Åsberg (som slutar), Lennart Kriisa och Fredrik Svedjetun styr Talentums titlar.

Talentum varslade 19 tjänster och ville göra sig av med chefredaktörerna till förmån för en enda publisher. Nu stannar det vid 11 tjänster – och chefredaktörerna stannar.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikDagens MediaAlma TalentAffärsvärlden

Tidigare i dag meddelande Talentum att Affärsvärldens chefredaktör Jon Åsberg slutar efter att ha träffat en uppgörelse med förlaget. Talentums tidigare besked var att de fyra chefredaktörerna, som även innefattar Fredrik Svedjetun på Dagens Media, Susanna Baltscheffsky på Ny Teknik, Teknikhistoria och Digital Teknik samt Lennart Kriisa på Arbetarskydd och Lag & Avtal skulle varslas. Men det är nu lagt på is.
– Vi har backat på det specifika förslaget, men det pågår en diskussion kring optimal ledningsstruktur. Vi har inget förslag där än, och förhandlingen har vi dragit tillbaka alla förslag gällande redaktionsledning och sagt att vi återkommer med konkreta förslag, säger Peter Edhäll, vice vd på Talentum Media.

Ursprungligen varslade Talentum 19 av 47 redaktionella tjänster. Nu har de kommit överrens med den lokala fackklubben om att 11 tjänster försvinner. Åtta av dessa slutar på frivillig väg medan tre är vakanser som inte tillsätts.

Sex av tjänsterna som försvinner är på Talentum Teknik, som producerar Ny Teknik, Teknikhistoria och Digital Teknik. Här ryker också de tre vakanserna. En tjänst försvinner på Affärsvärlden och en på Talentum Juridik.

Ett tidigare förslag var också att outsourca webbredaktionerna för alla titlar utom Dagens Media. Även det har skrotats efter diskussionerna med facket.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.