Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Klart att det är klockrent"

Publicerad: 19 november 2010, 10:03

DI Weekends fullträff. En exklusiv intervju med prinsessan Madeleine till sitt nummer som går ut till en miljon hushåll idag. – Det känns jättebra att komma med den i miljonnumret. Det är klart att det är klockrent, säger Birger Marklund, redaktör för DI Weekend.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineDI WeekendDagens Industri

DI Weekend, som denna vecka har en upplaga på en miljon.

Prinsessan Madeleine är restriktiv med att ge intervjuer. Senast var för något år sedan när Elle fick en exklusiv pratstund med henne. Villkoret för den intervjun var att den skulle handla om Childhood foundation, som Madeleine arbetar för. Även DI:s intervju handlar till stora delar om hennes välgörenhetsarbete.

DI Weekend träffar prinsessan Madeleine i New York, där hon numera befinner sig. Både Aftonbladet och Expressen gör rewrites och smäller upp intervjun på ettan.

– Jag hade nog räknat med rätt stor uppmärksamhet eftersom hon inte har gett några längre intervjuer förutom till Elle. Så det är klart att det finns ett stort intresse, säger Birger Marklund.

Dagens nummer av tidningen är inte vilket som helst. Som Resume.se tidigare har rapporterat är upplagan hisnande en miljon tidningar idag. Numret skickas ut till en miljon hushåll för att locka fler prenumeranter till tidningen.

–Jag hoppas att det ska öka kännedomen för DI weekend och sen hoppas vi på att få fler prenumeranter. Det hela går ut på att få fler helgprenumeranter och vi är väldigt nyfikna på att ser hur det går, eftersom vi aldrig har gjort något liknande tidigare, säger Birger Marklund.

Vad tycker du om dagens nummer då?

– Jag tycker det känns jättebra. Vi har försökt ge en bild av alla de ingredienserna som vi har i tidningen. Alla avdelningar finns med. Jag tycket det känns stabilt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.