Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klart: Discoverys mångmiljardaffär har gått i lås

Publicerad: 10 april 2013, 06:47

Jonas Sjögren blir vd för Sverige-/Finland-verksamheten i nya SBS Discovery Media.

Foto: Pressbild.

Resumé kunde i mitten av december avslöja att Discovery köper SBS Nordic för tolv miljarder kronor. Dagen efter avslöjandet höll Discovery en presskonferens där man bekräftade uppgifterna. Discovery meddelar nu att affären har gått i lås.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery MediaDiscoveryJonas Sjögren

Discovery Communications meddelar att alla bitar nu har gått i lös  för förvärvet av ProSiebenSat1:s verksamhet SBS Nordics, där Kanal 5  ingår.

Förvärvet går lös på tolv miljarder kronor och innebär att  Discovery får tolv tv-nätverk samt ledande radiostationer och flera  digitala varumärken.

Discovery har sedan tidigare totalt åtta varumärken i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

Det nya kombinerade bolaget får namnet SBS Discovery Media:
–  Formeringen av SBS Discovery Media lägger grunden för Discoverys  långsiktiga tillväxt i några av de mest välpenetrerade och stabila  tv-marknaderna i världen samtidig som vi utökar Discoverys  varumärkesportfölj genom att vi adderar nöjesprogram till företagets  utbud av olika genrer, säger David Zaslav, vd och koncernchef för  Discovery Communications i en kommentar.

David Zaslav uppger också  att SBS-förvärvet ihop med Discoverys tidigare köp av andelar i  Eurosport utgör fortsättningen på en 25-årig strategi med att genomföra  internationella investeringar för att skapa det största fotavtrycket i  medievärlden.

Discovery meddelar också, i och med att förvärvet har  slutförts, att man har utsett Henrik Ravn till vd för det nya  kombinerade bolaget SBS Discovery Media Business.

Henrik Ravn har varit ansvarig för SBS Nordic sedan år 2009.

Han började på SBS i november 2003. Då som vd för bolaget TV-verksamhet i Danmark. Han har ett tidigare förflutet med olika ledande roller inom MTG, TV2 i Danmark, TV3 och Yousee:

–  Jag känner mig extremt nöjd med att få bli en del av global spelare som  Discovery. Jag ser också fram emot att arbeta med det kombinerade  teamet hos SBS Discovery Media för att ytterligare kunna stärka vår  marknadsposition i Norden, säger Henrik Ravn i en kommentar.

Discovery  meddelar också att den seniora ledningen hos SBS Discovery Media bland  annat ska bestå av Christian Kemp, vd för verksamheten i Danmark, Harald  Stromme, vd för Norge-verksamheten och Jonas Sjögren, vd för  verksamheten i Sverige/Finland.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.