Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klart: nu blir Settman ännu rikare

Publicerad: 1 november 2013, 07:15

Peter Settman.

Kinnevikägda MTG meddelar att man har slutfört sitt förvärv av 86,8 procent av Nice Entertainment Group. Detta efter att svenska och norska konkurrensmyndigheter har gett sitt godkännande till affären. Peter Settman, som tidigare har sålt Baluba och uppges ha fått 92 miljoner kronor vid försäljningen, kan nu se fram emot nya miljoner.


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment GroupBalubaMTG StudiosPeter Settman

Resumé har tidigare rapporterat att MTG Studios köper Nice Entertainment  Group för 770 miljoner kronor.

Peter Settman fick andelar i gruppen i  samband med att han  sålde Baluba för ett par år sedan. DI-uppgifter har  gjort gällande att han äger 5-10 procent av bolaget värt 50 miljoner  kronor.

Så här sade han till Resumé:
”Jag har inte sålt allt, utan jag blir fortsatt väldigt engagerad i framdriften framöver.”

MTG  meddelar nu att konkurrensmyndigheterna i Norge och Sverige har godkänt  affären och att man konsoliderar Nice-gruppens finansiella resultat i  sina egna per den 1 november.

Nice hade en omsättning på 121,1  miljoner euro ett rörelseresultat (EBITDA) på 8,1 miljoner euro under  senaste räkenskapsåret– bolaget har brutet räkenskapsår.

MTG Studios  hanterar alltifrån Papriko Latino i Östeuropa och Costa Rica, DRG i  Storbritannien och Novemberfilm i Norge till Strix i Skandinavien och  Nederländerna samt Redaktörerna i Sverige.

MTG Studios har sålt sina egna format i mer än 80 länder.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News