Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klart: Skattesmäll för The Ark

Publicerad: 21 juni 2012, 13:29

The Arks "In full regalia".

Efter alla turer – nu står det klart att The Ark åker på en skattesmäll för albumet och tidskriften "In full regalia". Det är i första hand att betrakta som en skiva och inte som en tidskrift. Högsta förvaltningsdomstolen har ändrat Skatterättsnämndens förhandsbesked.


När The Ark släppte sitt album år 2011 var det inte på det traditionella viset. Istället för vanlig skivförsäljning följde albumet med en inplastad tidskift som såldes i butik.

Tilltaget hyllades och många menade att det var vägen framåt för skivbranschen. Men efter många skatteturer är det nu "end of discussion" –  The Ark tvingas betala den momsskillnad som finns mellan försäljning av text och försäljning av musik, skriver TT Spektra.

Runt 40 000 exemplar såldes av magasinet. Nu ska Skatteverket bestämma exakt vad The Ark blir skyldiga dem, rapporterar TT Spektra.  Tidigare har det talats oom en kvarts miljon kronor.

The Arks "In full regalia" nominerades till tio-i-topp i Resumés Tidskriftsallsvenskan.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.