Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klart: Verizon köper Yahoo för över 40 miljarder

Publicerad: 25 juli 2016, 11:42

Marissa Mayer, vd på Yahoo.

Foto: Wikimedia Commons

Verizon bekräftar nu sitt köp av Yahoo för fem miljarder dollar, motsvarande över 40 miljarder svenska kronor, skriver Recode.


Ämnen i artikeln:

SökmotorAffärerVerizonYahoo

Det har rapporterats flitigt om att Verizon vill lägga vantarna på det ikoniska webb-varumärket Yahoo. När den amerikanska börsen öppnade på måndagen står det alltså klart att telekomföretaget Verizon köper Yahoo för 4,8 miljarder amerikanska dollar, cirka 40 miljarder svenska kronor.

Ägarna har velat sälja krisade Yahoo i flera månader. Pengarna betalas kontant och Yahoo kommer att integreras med AOL, ett annat starkt varumärke som telejätten köpte för 38 miljarder kronor i fjol.

Yahoo, som erbjuder bland annat sök, liverapportering och andra digitala produkter, har idag över en miljard månatliga användare, inklusive 600 miljoner aktiva mobilanvändare. I Verizons köp ingår tjänster som Yahoo Finance och bildtjänsten Flickr. Yahoos patentportfölj ingår inte i försäljningen.

– Yahoo och AOL populariserade Internet. Det är poetiskt att gå samman med AOL och Verizon när ni nu går in i nästa kapitel på att uppnå framgång i mobilen. Vi har en fantastiskt, lojal, erfarna och kvalitet team, och jag kunde inte stoltare över våra framgångar hittills. Jag är glad över att utöka med denna affär, säger Tim Armstrong, vd för AOL.

Under Armstrongs tid har AOL inveserat i flera globala varumärken såsom The Huffington Post, TechCrunch och Engadget.

Yahoos uppskattade värde var under dess storhetstid 125 miljarder dollar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.