Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Klas var verkligen sig själv, hela tiden”

Publicerad: 29 oktober 2014, 13:26

Norrlands Guld-profilen ”Ingemar” och Klas Ingesson i en av reklamfilmerna.

Klas Ingesson var sig själv – inte bara för en stund, utan hela tiden. Nu berättar reklamprofilen Stefan Öström hur det var att jobba med fotbollslegendaren i reklamfilmerna för Norrlands Gulds hyllade koncept.


Ämnen i artikeln:

Norrlands Guld

Sverige sörjer beskedet om Klas Ingessons bortgång.

Ingesson var med i några av Norrlands Gulds reklamfilmer på 00-talet och personifierade det jordnära konceptet "Om du vill vara dig själv för en stund".

–Han var som man trodde – han var verkligen sig själv. Inga krusiduller, säger Stefan Öström som gjorde filmerna.

Resumé intervjuade Klas Ingesson för några år sedan om hans medverkan i Norrlands Guld-reklamen – sida vid sida med huvudkaraktären "Ingemar".

På frågan varför han fick reklamjobbet svarade Klas Ingesson:

–Det var ett skogstema i reklamfilmerna. Många förknippar mig med uteliv och jakt. Jag har en skogshuggarbakgrund och jobbade som skogshuggare när jag spelade i Blåvitt. När jag slutade med fotbollen köpte jag en skogsgård i Ödeshög.

För Klas Ingesson var det en ovan roll, men han fann sig väl tillrätta. Det var aldrig några konstigheter.

– Det var kul att vara uppe i Stockholm och filma. Jag hade varit lite orolig innan eftersom reklamfilmerna handlar om öl. Men reaktionerna var positiva, sa Klas Ingesson till Resumé.

Alkoholreklam kan vara kontroversiellt, och det funderade Klas Ingesson över innan han tackade ja.

–Inte för att reklamfilmerna uppmuntrar folk att supa skallen av sig, men man var ju lite orolig. Jag höll på med ungdomsidrott här i Ödeshög och hade lite tvivel på ifall det här var en bra grej att göra, sa han.

Stefan Öström minns Klas Ingesson som en genuin och varm person.

–Han var verkligen en rekorderlig och positiv kille. Han hade ingen agent eller nåt, han var väldigt enkel att ha att göra med – lätt att jobba med. Och han kom väldigt bra överens med "Ingemar". Det är ett sorgligt besked att han har gått bort.

Fotnot:
Den klassiska filmen med Klas Ingesson och ”Ingemar” går inte längre att finna på nätet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Norrlands Guld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.