Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Klassisk trist diktatur-tv”

Publicerad: 17 oktober 2013, 06:29

Johan Persson (t.v), Martin Schibbye.

Foto: Andreas Elgstrand.

Den etiopiska regeringen har släppt en dokumentärfilm om sin syn på vad som hände när de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson greps i landet sommaren 2011. Här uppger man bland annat svenskarna fick sjukvård för skadorna direkt efter gripandet


Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

Journalistduon anklagas också för att ha arbetat på uppdrag av  ONLF-gerillan samt att man kommit överens om en större summa pengar som  journalisterna skulle få för uppdraget, enligt DN.

Dokumentärfilmen sänds på den officiella tv-kanalen Cakaara TV.

Martin Schibbye är inte imponerad.
– Ja, vad kan man säga. Det är väl klassisk trist diktatur-tv, säger han till SVT.

Martin  Schibbye och Johan Persson gav nyligen ut boken 438 dagar – vår  berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar,  vilken bland annat handlar om att man valde att ta sig in i  Ogaden-provinsen med hjälp av just ONLF.

”Antingen skriver man en  text där Etiopien får säga att det är fred i Odagen, och  seperatiströrelsen ONLF får säga att det är krig…Eller så försöker man  ta reda på vad som är sant.”, skriver Martin Schibbye.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.