Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Klockan klämtar för 100 på Ny Times

Publicerad: 2 december 2014, 11:40

På fredag passerar deadline för om berörda medarbetare på New York Times ska acceptera avgångspaket eller ej. New York Times måste skära med 100 personer och om man inte får tillräckligt många som väljer att ta sparpaketen ser man inga andra möjligheter än att börja sparka folk.


Ämnen i artikeln:

AdAgeNew York TimesDavid Carr

Resumé har tidigare rapporterat om att New York Times vill få bort 100 personer från dagens 1 300 medarbetare.

Bakgrunden är att Ny Times jobbar stenhårt med övergången till ett digitalt nyhetsrum och att den planerade nedbemanning är nödvändig för kunna fortsätta med investeringar i en digital framtid, enligt Adage.

– De höjer priset för att kompensera annonstappet, men det kan inte gå hur långt som helst. Det kommer att bli förvånande många som lämnar tidningen, säger Ed Atorino, som är en New York-baserad analytiker vid Benchmark & Co till Adage.

Så sent som i oktober räknade New York Times med att annonsförsäljningen sjunker med cirka 4-5 procent under Q4.

Huffington Post har också rapporterat att flera högprofilerade journalister på New York Times som exempelvis Bill Carter redan har låtit sig bli utköpta.

New York Times mediekolumnist, David Carr, skrev också i måndags att han jobbat nära flera medarbetare som har varit på New York Times under många år och nu "överväger" att acceptera paketen.

David Carr menar att det är glasklart att New York Times tappar folk som har "många årtiondens erfarenhet, tunga källor och anmärkningsvärt hög produktionstakt."

New York Times talesperson har inte velat kommentera uppgifterna, enligt Adage.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.