torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Knallen: Orrenius lämnar Expressen för Offside

Publicerad: 25 april 2012, 11:39

Johan Orrenius är förlorad för Expressen.

Foto: Expressen.

(UPPDATERAD) Chocken för Expressen: Sportens hårdprofilerade sportkrönikör Johan Orrenius går över till Offside. Där blir han skrivande chefredaktör. Det är ytterligare en tung smäll för Expressens nye sportchef Daniel Berglund.

Ämnen i artikeln:

OffsideExpressen

MH

Magnus Helander


Johan Orrenius är Sport-Expressens stjärnskott som blivit hårdprofilerad och hyllad som fotbollskrönikör.

Han är, vid sidan av Mats Olsson, tidningens starkaste namn i truppen till fotbolls-EM.

Nu kan Resume.se avslöja att Johan Orrenius lämnar Expressen för fotbollsmagasinet Offside efter EM. Orrenius blir chefredaktör, tillsammans med Anders Bengtsson. Nuvarande chefredaktörsduon Tobias Regnell och Henrik Ysten går vidare till andra viktiga uppgifter inom förlaget.

– Det stämmer att Johan börjar hos oss efter fotbolls-EM, närmare bestämt den 3 september. Det är en fantastisk rekrytering. Det är honom vi har velat ha, som de säger i Tjuren Ferdinand, säger Tobias Regnell, chefredaktör och vd för Offside.

Johan Orrenius är glad över sitt nya jobb.

– Expressen har varit mitt andra hem i sex år och jag har Expressen att tacka för mycket. Jag har trivts väldigt bra här, men erbjudandet jag fick var för roligt och spännande för att tacka nej till, säger Johan Orrenius till Resume.se och fortsätter:

– Offside är det magasin som har betytt mest för mig – en stor inspirationskälla för mitt skrivande.

Hur reagerade dina chefer på Expressen?
– De hade gärna sett att jag hade stannat men de hade förståelse för mitt beslut.

Det är ett mycket tungt beskedet för Expressens nye sportchef Daniel Berglund, vars storsatsning med Nora Strandberg nyligen sprack. Hon var nye sportchefen Daniel Berglunds första prestigevärvning och hårdprofilerades – men slutade tvärt.

Johan Orrenius bror Niklas värvades nyligen till Expressen från Sydsvenskan. Men bröderna får alltså kort tid tillsammans på samma tidning.

– Mitt ego var alldeles för stort för två Orrenius på samma tidning, ha ha, säger Johan Orrenius.

Expressens sportchef Daniel Berglund jagar nu ett namn som kan fylla luckan efter Orrenius.  

Kan du kommentera Johan Orrenius övergång till Offside?
– Det är bara att gratulera Offside till en utmärkt värvning.

– Och så här det ju: Alla starka redaktioner får ibland se skickliga medarbetare bli erbjudna fina roller i andra verksamheter.

Hur tungt känns det?
–   Det vore ju löjligt av mig att påstå att det inte känns tungt.  Orrenius  äger en unik blick och berättarröst. Och killen triggas lika  mycket av  en regnig tisdagsmatch i Åtvidaberg som en Champions  League-semifinal i  Barcelona. Det är hans stora styrka.

Hur ersätter ni honom?
– Det återstår att se.

Nora Strandberg försvann och nu Johan Orrenius, hur mår Expressens sportredaktion?
–   Vi har just avslutat ett framgångsrikt SM-slutspel i hockey, där jag   mycket ödmjukt vågar påstå att vi kört samtliga konkurrenter av banan.   Nu laddar vi inför hockey-VM på hemmaplan, samtidigt som vi fortsätter   att rusta oss inför EM och OS.

– Så ja, vi mår ganska fint.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev