Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Komiker hotade recensent – sparkas från Aftonbladet

Publicerad: 11 november 2015, 15:43

Kristofer "Kringlan" Svensson ber om ursäkt för sina hotfulla utspel på twitter.

Kristoffer "Kringlan" Svensson var missnöjd med hur hans nya bok recenserades på Aftonbladets kultursida. Svaret på twitter blev att recensenten skulle "få ansiktet sönderslaget".


Ämnen i artikeln:

Åsa Linderborg

Frilansjournalisten Victor Malm har recenserat boken "Omänniskor" som "Kringlan" Svensson har skrivit tillsammans med komikerkollegan Nanna Johansson. I recensionen står det bland annat att "jag gläds över boken, kanske framför allt för att författarna lämnar sin simpla whiteboardsatir hemma".

Det fick "Kringlan" att twittra att Victor Malm borde misshandlas. Han skrev också hotfulla tweets riktade mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg. Nu säger hon till Dagens Nyheter att samarbetet med komikern är avslutat.

– Vi har haft en stor portion tålamod med ”Kringlan” under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet. Jag som arbetsgivare kan inte jobba med någon som hotar en frilansjournalist, säger Åsa Linderborg till DN.

Själv ber komikern om ursäkt för sina hotfulla utfall och han har raderat de aktuella tweetsen.

– Jag ångrar det för att det har blivit lite jobbigt. Det är en massa folk som hör av sig. De tycker att jag är en idiot. Men jag har fått många glada tillrop också. Det känns jobbigt om folk blev ledsna, men det är ju vuxna människor. Så ont kan väl inte en tweet göra, säger ”Kringlan” Svensson till DN.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Åsa Linderborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.