Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kommunal tiger om pr-kostnaderna

Publicerad: 25 januari 2016, 07:34

Annelie Nordström, Kommunal, vill inte uttala sig om hur mycket pengar de har lagt ut på krishanteringen.

Foto: Press

Kommunal lägger locket på om pr-kostnader, tunga chefer flyr Twitter och Exorcisten blir tv-serie.


Ämnen i artikeln:

TwitterFoxMorgonsvepetKommunalDonald Trump

Kommunal tiger om pr-kostnaderna
Kommunals avgående ordförande Annelie Nordström lägger locket på om vilken pr-byrå som anlitats efter Aftonbladet-granskningen.
– Vi tycker inte att det är något som allmänheten behöver veta, säger hon, säger hon till Expressen.
Hon vill inte heller säga något om hur mycket av medlemmarna pengar som förbundet har lagt på krishanteringen.
– Det ska de få veta så småningom. Det går inte att bedöma nu.
Krisexperten Paul Ronge sågar Annelie Nordströms insats från start, men menar att på sin tredje presskonferens så gjorde hon allt rätt. Han uppskattar att förbundet har lagt ett par hundratusen på krishantering, men att det kan vara förgäves.
– Kommer medlemmarna tro på det här? Eller kommer de se det som att hon bara följer andras råd för att rädda sig själv? Det är det verkligt intressanta, säger han till Expressen.
Det är nu nära två veckor sedan Aftonbladet avslöjade hur kommunal hyrde ut sin krog Metropol Palais för porrshower och hur facktopparna semestrade gratis.

Twitter skakas av chefsavhopp
Flera personer har redan lämnat Twitter sedan Jack Dorsey utnämndes till ny vd i fjol. Nu lämnar ytterligare fyra tunga namn. Det gäller Alex Roetter, chefsingenjör, Katie Jacobs Stanton, chef global media, Skip Schipper, HR-chef och Kevin Weil, produktchef. Många undrar nu hur det egentligen står till hos Twitter. Enligt Dorsey ska den operativa chefen Adam Bain och den tekniska chefen Adam Messinger ta över en del av uppgifterna. Enligt Recode kommer Twitter snart att presentera två nya styrelsemedlemmar, en ny marknadschef samt en ny pr-chef.

Samsung lanserar sin egen VR-filmstudio
Samsung berättar på Sundance Film Festival i helgen att de snart kommer öppna en studio för film i virtual reality i New York, skriver Tech Times. I övrigt är elektronikjätten förtegna om VR-satsningen. Marknadschefen Marc Mathieu berättade bara att studion kommer att ligga i anslutning till Samsungkontoret, där företagets marknadsteam också sitter. Samsung utnyttjade också tillfället på Sundance genom att berätta om ett nytt samarbete med Sundance Institute. Samarbetet ska bidra till utveckling av film och andra kreativa möjligheter.

Exorcisten blir tv-serie – på Fox
Tv-bolaget Fox har beställt ett pilotavsnitt av serien ”The Exorcist”, som bygger på William Peter Blattys roman med samma namn. Det skriver Variety. Boken ligger även till grund för kultfilmen Exorcisten från 1973. Det en timmes långa pilotavsnittet beskrivs som en modern tolkning av boken och följer två män som tacklas med en familj som drabbats av en demonisk besatthet. Det är oklart när serien får premiär.

Donald Trump i storsäljande sexnovell
Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har blivit föremål för en erotisk novell skriven av en 22-årig komiker. Novellen släpptes i torsdags och låg i helgen på andraplatsen på Amazons försäljningslista. Namnet är ”Trumps frestelser – miljardären och hotellpiccolon” och är en fiktiv berättelse om en piccolos upplevelser med Trump.
 – Jag satt och drack och tänkte att det skulle vara kul om jag skrev en dum och konstig historia. Det tog mig fyra timmar och fyra flaskor vin, säger författaren Elijah Daniel till New York Daily News.

Storbråk i Stjärnorna på slottet
Under säsongavslutningen av Stjärnorna på slottet stormade skådespelaren Stefan Sauk ut från inspelningen efter en konflikt med Claire Wikholm. Bråket mellan de båda handlade om vem som tog störst utrymme, vilket fick Sauk att slå näven i bordet. Deltagaren Marika Lagercrantz uppges vara besviken på SVT som valde att ta med bråket.
– Vi valde att ha med scenen för att det under veckan grott en del osämja och gliringar, vilket man kunde känna i både Morgans och Stefans program. Vi har fört samtal med Marika om scenen i fråga, säger programchef Petter Bragée till Expressen.
Flera krönikörer berömmer bråket. Aftonbladets Jan-Olov Andersson skriver att ”bråken är det vi kommer minnas från årets säsong” och Expressens Anders Björkman skriver att bråket piggade upp en annars avslagen vecka.

Spotify drar in mest av alla musikappar i världen
En granskning från undersökningsföretaget App Annie, som Breakit.se skriver om idag, visar att Spotify är den musikapp som drog in mest pengar i fjol. Line och Pandora ligger tvåa och trea. Intäkterna för världens tio största musiktjänster ökade med hela 320 procent under 2015. Ekonomin för 2014 talar dock ett annat språk. Enligt Breakit växte förlusten med 80 procent till drygt 1,5 miljarder kronor.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.