Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kommunalråd backar om Norra Skåne

Publicerad: 12 maj 2014, 13:55

Kommunalrådet Lars-Göran Wiberg ångrar att han har kontaktat styrelseordförande Håkan Mattsson för Skånska Dagbladet, som äger Norra Skåne, med synpunkter på tidningens bevakning av kommunen.


"Det låter lite naivt men jag har tidigare inte känt till hur man  anmäler en tidning. Nästa fel anmäler jag direkt till Pressombudsmannen.  Det borde jag ha gjort vid flera tillfällen tidigare", säger Lars Göran  Wiberg till Norra Skåne, enligt Medievärlden.

P1-programmet Medierna  pressade Håkan Mattsson hårt i helgen och då vägrade han svara på om  hon kontaktat Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk för att  beklaga sig över tidningens bevakning av kommunens bostadsaffärer.

Medievärlden  ställer sig frågande till varför Lars-Göran Wiberg skulle ångra att han  kontaktat Håkan Mattsson om inte kritiken framförts till tidningen.

Resumé  rapporterade tidigare att styrelsen gett sitt full förtroende till  Mimmi Karlsson-Bernfalk samt att man har beslutat att tillsätta en konsult  för att hantera den infekterade situationen på tidningen – fackklubbarna  har krävt chefredaktörens avgång.

Idag hålls en bolagsstämma för andelsägarna där man kan riva upp styrelsen beslut att behålla Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.