Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kommunalrådet ryter till: ”Säg som det är”

Publicerad: 25 november 2013, 13:22

Kia Andreasson, kommunalråd Göteborg.

Foto: Pressbild.

Kia Andreasson, kommunalråd i Göteborg, är skarpt kritiskt till att fastighetsdirektören Christina Johansson har plockat in JKL som rådgivare för krishantering. Uppdraget har rört Fastighetskontoret och helägda kommunala bolag som Bostadsbolaget och Framtiden samband med UG:s avslöjande om fastighetsmässan i Cannes.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningFramtiden

– Fastighetsdirektören har inte skött sin roll som chef, säger kommunalrådet Kia Andreasson till GP.

GP kunde berätta att JKL anlitats för krishantering i helgen.

Fastighetskontoret  har bland annat fått råd som att fördröja och hålla sig undan för att  försvåra granskningen – Uppdrag Granskning djupdök i utgifter relaterade  till fastighetsmässan Mipim i Cannes.

Hanteringen går stick i stäv  med kommunens informationspolicy som förordar öppenhet på alla punkter,  enligt kommunalrådet Kia Andreasson  – Miljöpartiet, har haft  ordförandeposten i Fastighetsnämnden sedan flera år tillbaka.
– Totalt, totalt fel. Jag är lika upprörd att höra det som jag tror de flesta blir, säger Kia Andreasson till GP.

Hon  menar att det ingår i chefskapet att kunna ta media och att  framträda och att det finns medietränad personal på  Stadsledningskontoret att tillgå om man behöver hjälp.

– Det har ju hänt för att man  anställt chefer som har väldigt bra lön och som ska ha ett ansvar, men  som det sedan visar sig att de inte håller måttet, säger Kia Andreasson till  GP.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningFramtiden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.