Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kommunalrådets ”ungävel”-mejl en förfalskning

Publicerad: 8 januari 2014, 12:33

Det mejl som skickades från kommunalrådet Lennart Holmlund till en reporter på Västerbottensnytt, där reportern kallas för "ungjävel" har visat sig vara en förfalskning


Mejlen dök upp i två reportrars mejlkorgar efter att Västerbottensnytt sök kommunalrådet Lennart Holmlund med anledning av att han i sin blogg på Västerbotten Kuriren publicerat mejladresser till personer som kommenterat hans inlägg.

I det ena mejlet kallades reportern för "ungjävel".

Västerbottensnytt försökte få bekräftat från kommunens it-avdelning att mejlen verkligen skickats via Lennart Holmlunds konto och fick bekräftat att så var fallet.

I efterhand har det visat sig att bara det ena mejlet skickats av Lennart Holmlund. Det andra mejlet kom från en tjeckisk mejlklient och var således en förfalskning.

"Västerbottensnytt beklagar det allvarliga misstag som inträffat trots att redaktionen har försökt kontrollera äktheten i det avsända mejlet.Vi ber Lennart Holmlund om ursäkt för det obehag vår publicering har åsamkat honom" skriver nu Västerbottensnytt på sin sajt.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.