Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kommunpampens försvarstal efter UG-granskningen

Publicerad: 13 november 2013, 11:09

Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs har fått sparken efter Uppdrag Gransknings avslöjande om kvittoskandaler i samband med fastighetsmässan Mip i Cannes. Det var visserligen en oenig styrelse som fällde vd:n, men Bertil Rignäs har också valt att ta timeout från uppdraget som ordförande för IFK Göteborg. Han talar nu ut till GT.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningBertil Rignäs

Bertil Rignäs har visserligen betalat tillbaka  kvittot för damplagget, men har samtidigt fått hård kritik för han har  valt att lägga locket på.

Bertil Rignäs berättar bland annat han har lidit av sömstörningar sedan programmet och att han har blivit hotad.
– Jag hoppas att detta rider ut stormen så att jag kan leva ett normalt liv, säger han till GT.

Allt  började med att SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade att högt uppsatta  personer inom Göteborgs kommun åkt till fastighetsmässan Mipim i Cannes  och levt lyxliv på skattebetalarnas pengar.

Bertil Rignäs hade bland annat lämnat in ett klädkvitto som lunchkvitto.
Han  lämnade också in en representationsnota på över 3 000 kronor med  alltifrån gåslever och sniglar till calvados, men UG-granskningen visar  att de personer som nämns som middagssällskap på kvittot inte finns på  de nämnda bolagen.

Bertil Rignäs har hela tiden hävdat att han blandat ihop kvittona och att han därmed är oskyldig.
–  Jag vet om att ingen kommer att tro på mig. Men jag vet själv att jag  inte gjort fel med vilje, jag har gjort ett misstag i bokföringen, säger  han GT.

Han har också på eget initiativ anlitat en revisionsbyrå för  att gå igenom all hans bokföring och hävdar att den inte har hittat  några felaktigheter.

Han känner nästan en lättnad att lämna sitt  arbete.
– Det här är bara ett arbete, familjen är alltid viktigast, säger Bertil Rignäs till GT.

Han  går inte lottlös precis, utan i och med att han blir uppsagd får han  ett avgångsvederlag på 24 månader samt lön under uppsägningstiden (som  är sex månader), enligt GT.

Bertil Rignäs har en månadslön på 106 500  kronor och kan få totalt 3,2 miljoner kronor efter uppsägningen.  

Skaffar han annat arbete eller inkomst räknas det dock av, enligt GT.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.