Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Konkurrensverket granskar Schibsteds köp av Hemnet: ”Ovanligt”

Publicerad: 10 mars 2016, 07:22

Konkurrensverket granskar Hemnet-affären.

Foto: Press

Konkurrensverket påbörjar granskning av Hemnet-affären, SR-korrespondent överfölls i Ryssland och Youtube-grundaren lanserar ny streamingtjänst för matälskare.


Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetHemnet

Konkurrensverket granskar Schibsteds köp av Hemnet: ”Ovanligt”
Konkurrensverket har nu inlett en granskning av Hemnet-affären. Enligt Dagens industri är bedömningen att förvärvet kan komma att hämma konkurrensen för bostadssajter. Anledningen är att Schibsted sedan tidigare är ägare till Blocket Bostad.
– Vi kan konstatera att det är tvåan som köper ettan på den här marknaden, säger Per Karlsson, chefsjurist på Konkurrensverket, till Di.
Konkurrensverket har tre månader på sig att granska Hemnet-affären. Och enligt Di är det ovanligt att myndigheten går vidare med en särskild granskning – nio av tio ärenden godkänns nämligen i fas ett.
Schibsteds köp av Hemnet gick igenom i december 2015. Men mediejätten fick inte äga 100 procent som de ville, utan fick istället nöja sig med 80.
– Nu är det upp till Konkurrensverket. Det kan ta upp till åtta månader, men vi hoppas att det går så snabbt som möjligt, sa Schibsted Sveriges chef Raoul Grünthal till Resumé då.

SR-korrespondent överfölls i Ryssland..
Sveriges Radios korrespondent Maria Persson-Löfgren och ytterligare ett gäng utländska journalister överfölls av ett 20-tal maskerade män i den ryska delrepubliken Ingusjien igår. Maria Persson-Löfgren skadades lindrigt vid attacken. Journalisterna rånades och misshandlades och bilen sattes sedan i brand. Enligt SR ska hon nu vara i säkerhet.

..”Nytt att utländska journalister misshandlas”
Anna-Lena Laurén, Dagens Nyheters korrespondent i Moskva, säger sig inte vara förvånad över överfallet på SR:s Maria Persson-Löfgren. ”Det är vanligt att olika säkerhetsstrukturer försöker skrämma både journalister och människorättsaktivister genom att misshandla dem”, säger hon till DN. Men en sak är mindre vanlig:
”Det nya här var att man även misshandlade utländska journalister”, säger hon.

Youtube-grundaren bygger livestreamingtjänst för matfantaster
Youtubes medgrundare Steve Chen lanserar en livestreamingtjänst kallad Nom som ska ta tillvara på populariteten av livestreaming och matcommunitys online. Det skriver Venturebeat.com. Och han får uppbackning av ingen mindre än Gangnam Style’s PSY och Hollywood-skådisen Jared Leto.
Användarna på Nom kommer att kunna spela in sin egen matlagning och lägga upp på sajten. Steve Chen säger till Venturebeat att han ser matälskarna använda Nom till allt från kaffeprovning till matlagningsdemos.

Facebook lanserar video för sina leads-genererade annonser
Facebook har adderat video till sina leads-genererade annonser med mål att attrahera varumärken inom finans, motorindustrin, försäkringar och fastighetsmäklare, skriver Adweek. I videon finns en ”call-to-action” knapp inkluderad som tar konsumenter vidare till att fylla i kontaktformulär. Leads-annonser är något som Facebook jobbat hårt med de senaste åren. I oktober gjorde de till exempel det enklare för nischade marknadsförare att fånga in konsumenter via formulär i mobilen.

Elva tjänster bort från UNT
Upsala Nya Tidning omorganiserar. Elva tjänster försvinner när redigeringen försvinner när redigeringen flyttas till NT-huset i Norrköping, skriver Journalisten. Det handlar om fem redigeringstjänster och två tjänster på TV. Även bildavdelningen drabbas.
– Vi ska spara ungefär tio miljoner per år, säger Charlotta Friborg, chefredaktör.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetHemnet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.