torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Konkurrensverket om Hemnet: ”Schibsted har två veckor på sig”

Publicerad: 13 maj 2016, 11:08

Schibsteds Hemnät-affär hotas av Konkurrensverkets invändningar. Nu har mediekoncernen två veckor på sig att ändra på myndighetens uppfattning.

Ämnen i artikeln:

KonkurrensverketSchibstedHemnetMediaMedier

MF

Mårten Färlin


Under fredagen meddelade Schibsted att Konkurrensverket har kommit med invändningar mot Hemnet-affären. Per Karlsson, chefsjurist på Konkurrensverket, berättar nu för Resumé att man inte vill gå in på detaljnivå om vilka invändningar det rör sig om.
– Det här är ett utkast med invändningar mot affären som vi har skickat till Schibsted. Invändningarna skulle kunna leda till att vi så småningom bestämmer oss för att gå till domstol och yrka om förbud mot affären. Men det vet vi inte – det här är bara preliminära invändningar som Schibsted nu ska svara på, säger han.

Schibsted har licensierat ut driften av Blocket Bostad till Bovision. Du har tidigare uppgett till Breakit att det faktum att det inte riktigt är detsamma som att sälja, gör att det är något ni skulle analysera och väga in i beslutet. Har den här punkten varit avgörande?
– Jag vill inte kommentera det och har egentligen inget att tillägga. Vi går inte in på detaljerna i det vi har skickat till Schibsted.

Varför?
– För att det är ett utkast med våra preliminära ståndpunkter som vi inte offentliggör. Nu har Schibsted i runda slängar två veckor på sig att svara.

Processen ska vara färdig 9 juni. Kommer ni att hinna det?
– Ja, det måste vi. Senast nionde juni kommer vi att besluta om vi skickar in till tingsrätten eller inte.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev