Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Konstnärligt inslag gav starka reaktioner

Publicerad: 16 februari 2011, 16:07

Värnamo Nyheter har bjudit in tio konstnärer att göra varsin helsida i tidningen inför öppnandet av ett konst- och designcenter i Värnamo. När konstnären David Svensson fick sitt verk publicerat väckte det starka reaktioner.


Foto: David Svensson/Värnamo Nyheter

”Skräp.” ”Urusel konst.” och "Är det ett tryckfel?" var några av reaktionerna på David Svenssons konstverk.

Svensson fick fria händer att skapa en sida i tidningen Värnamo Nyheter och valde då att lägga alla sidor från den andra delen som lager på varandra.

Svensson verk är den andra delen i tidningens nedräkning till öppnandet av designcentret Vandalorum i Värnamo och i tio veckor framöver kan läsarna se fram emot konstnärliga inslag.

– Vi vill föra samman två arenor och två uttrycksformer. Vi testar     gränserna för vad vi är vana att se i en tidning, säger Lars Alkner,     redaktionschef och ansvarig utgivare på Värnamo Nyheter, i ett pressmeddelande.

Övriga deltagare i projektet är:     Lena Sjöberg, David Svensson, Christina Campbell, Hans Hedlund, Åsa Jungnelius, Peter Lundström, Ann-Marie Valsten, Björn Bengtson, Lisa Bengtsson och Åke Johansson.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.