Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kör Bruce-race mot Aftonbladet

Publicerad: 25 juli 2012, 14:01

Expressens Anders Nunstedt och specialmagasinet om Bossen i dag.

Foto: Resumé.

Kvällstidningarna har Bruce Springsteen-feber – igen. I dag, två dagar före hans spelning på Ullevi, har Expressen fyra sidor om 62-årige "The Boss" i huvudtidningen – och ger dessutom ut ett särskilt Bruce-magasin. Galet, kan man tycka, men Expressens Mr Music – Anders Nunstedt – håller inte med.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Det är något speciellt med kvällstidningarna och Bruce Springsteen. Det finns ingen utländsk artist det skrivs mer om vid Sverige-besök.

I ett blogginlägg i dag försvarar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson de otaliga spaltmetrarna om Bossen med att tidningen säljer väldigt bra på Bruce – det finns fortfarande ett väldigt stort intresse för Springsteen bland kvällstidningsvana svenskar – trots att Springsteen har varit i Sverige så många gånger förr.

Resumé sköt några frågor mot Expressens musikrecensent Anders Nunstedt som inte yrar, trots sin höga Bruce-feber.

Sida efter sida - varför skrivs det egentligen så galet mycket om Bruce Springsteen i kvällstidningarna jämfört med andra artister?
– För att det finns det intresset från våra läsare - Thomas Mattsson skrev ett intressant blogginlägg om det idag. Jag hade gärna sett att vi skrivit mer om vissa artister, men inte på bekostnad av Bruce, säger Anders Nunstedt.

Handen på hjärtat, är inte Bossen lite trött?
– Verkligen inte. Jag har sett honom tre gånger under den här turnén, och i såväl Atlanta som Sevilla var han fenomenal. I Bergen var det inte lika bra. Men inte på grund av någon trötthet. Springsteen är faktiskt bättre, och piggare, nu än på 90-talet.

Hur många gånger har du bevakat hans spelningar, orkar du med en gång till?
– Jag räknade på det en gång, men nu har jag glömt bort vad jag kom fram till. Säger jag 25 gånger så är det i alla fall inte för många. Jag orkar nog med 25 till, men det vore roligt att se honom utan att behöva skriva en rad någon gång. I USA i september kanske.

Hur stor är han, tycker du som är initierad?
– Som albumartist är han inte lika betydelsefull längre, även om han - till skillnad från många i sin generation - fortfarande gör skivor som vill utmana, som hela tiden strävar framåt och vägrar upprepning. Som liveartist är han störst och bäst någonsin.

Beskriv racet mot Aftonbladet när det gäller Bruce-bevakningen?
– Det är kul, vi vet ju båda att det vi skriver under de här dagarna blir väldigt läst. Det är kvällstidningarna som satsar hårdast på stora konserter och har roligast och bäst bevakning. Vem som vinner racet får vi se, men Expressen gav ju ut ett Springsteen-magasin i dag, kommer med Boss-Bussen till Ullevi och öser på i tidningen och på nätet så jag tycker att det ser bra ut.

Blir det gym på varje ställe för dig också, precis som för Bossen?
– Nej det blir det inte. Jag är nöjd med min kropp.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.