Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Körde ihjäl 11 renar – nu lämnar han Aftonbladet

Publicerad: 19 mars 2012, 13:04

Mattias Carlsson.

Foto: Aftonbladet.

Mattias Carlsson, som för några år sedan körde ihjäl elva renar mitt under brinnande nyhetsjakt i Gällivare, lämnar Aftonbladet för Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterMattias CarlssonAftonbladet

Mattias Carlsson, som både är fotograf och reporter, körde 2008 rakt in i en renflock – elva renar dog. Jättekrocken inträffade under mediedrevet i Gällivare-trakten med anledning av den försvunna Carolin Stenvall.

– Det var en jäkla smäll. Jägaren som kom till platsen hade aldrig sett något liknande förut, sa Mattias Carlsson till Resume.se då.

Bilen, en Volvo XC 70, totalförstördes, men själv klarade han sig utan en skråma.

– Som tur var så var det en välbyggd bil, jag hade verkligen tur. Vi  hade plockat ut lite större bilar med tanke på terrängen och vägarna.

Mattias Carlsson lämnar nu Aftonbladet efter tolv år på tidningen, skriver Dagens Media. Carlsson var den förste journalisten som nådde Utöya i somras och den som avslöjade uppgifterna om Sven Otto Littorins påstådda  sexköp.

Hans nya arbetsgivare blir Dagens Nyheter.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.