Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Korrespondentmiddag med Trump – nobbas av flera journalister

Publicerad: 13 februari 2017, 08:44

Donald Trump nobbas

Foto: Wikimedia Commons

Vita husets korrespondentmiddag är en tradition för eliten i Washington. Men i år kommer det inte bli lika många journalister som minglar med politiker. När Donald Trump är USA:s president är det vissa som är osäkra på om spektaklet ens blir av.


Ämnen i artikeln:

New York TimesMediebranschenWashington PostDonald Trump

Donald Trump som vid upprepade tillfällen har attackerat den "oärliga pressen" och anklagat nyhetsmedier för "fake news" förväntas närvara vid middagen på Washington Hilton den 29 april. Många mediehus planerar att nobba middagen, skriver The Guardian. The New York Times har inte haft reportrar sedan 2008. The Guardian, som normalt sett brukar närvara kommer att utebli. Reuters journalist Jeff Mason som också är chef för "Föreningen för Vita Husets Korrespondenter", har tvingats svara på frågor om eventet överhuvudtaget kommer att bli av i år.

Flera skådespelare från tv-serier som "House of Cards" kommer inte att närvara, trots att det brukar.

Vanity Fair som brukar arragera efterfesten har dragit sig ur. Nu blir det Bloomberg som får klara sig själva på efterkepan. Andra medier som dragit sig ur är The New Yorker, MSNBC vars egna efterfest är osäker medan ABC och Yahoo som tidigare anordnat fördrinken än så länge inte bekräftat sin medverkan.

CBS News och Atlantic Monthly kommer att hålla en mottagning innan middagen.

Donald Trumps måltavla CNN, väntas hålla en söndagsbrunch efter middagen.

Salen på Hilton rymmer 2 670 stolar, men enligt en källa till The Guardian som är mediechef i Washington kommer "det knappt finnas några kändisar på plats och det blir svårt att hitta någon talang där".

Middagen har ställts in vid tre tillfällen av Richard Nixon 1972, Jimmy Carter1978 och av Ronald Reagan 1981.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.