Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

KP:s genuschock/Haag & Rapace kära på film

Publicerad: 1 april 2014, 06:11

Kamratposten skämtchockar på 1 april, Martina Haag och Ola Rapace blir ett kärlekspar – på film, och mobilappar hotar Google.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

KP:s genusskämt på 1 april
Bonnier Tidskrifter slår till med ett aprilskämt i dag, på 1 april. I ett pressmeddelande står det att Kamratposten läggs ner och att i stället de till synes könsstereotypa titlarna Romeo respektive Juliet startas. En tidning för killar och en för tjejer, alltså. Detta som ett inlägg i genusdebatten.

Haag och Rapace kära – på film
Filmatiseringen av medieprofilen Martina Haags bok "Glada hälsningar från  Missångerträsk" är i gång. Martina Haag  själv ska spela den ena huvudrollen, och nu är det klart att Ola Rapace får den andra. "Jag är glad för att han ville vara med i filmen, för jag  tycker att han är en av Sveriges absolut bästa skådisar", skriver Haag i  en kommentar till Aftonbladet.

Mobilappar hotar Google

Nischade mobilappar kan konkurrera ut  sökmotorer. Mobilanvändare väljer att surfa med appar, i stället för att  göra en sökning via exempelvis Google, uppger DI:s digitalpodden.

Hon får fast vd-jobb

Pernilla Ekman blir ny vd för hörlursföretaget Zound Industries, som i fjol utsågs till Årets Supergasell av DI. Hon har varit tf vd sedan september i fjol och var tidigare finanschef på företaget, skriver DI.

Affärer med Putins bankir nitlott för MTG
Att Yuri Kovalchuk har svartlistats av USA är en nitlott för MTG, som sedan årsskiftet sett sin andel i rysjka  tv-bolaget CTC Media rasa i värde med 2 miljarder kronor, skriver DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.