Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kraftig kritik mot Ekot efter tweet om Ulf Kristerssons karriär

Publicerad: 1 september 2017, 13:05

Ekots lista som lett till Twitterstorm.

Foto: Sveriges Radio / Holger Ellgard

Sveriges Radio Ekot får ta emot kraftig kritik efter en tweet där Ulf Kristerssons karriär definieras av hans misslyckanden.


Ämnen i artikeln:

Public ServiceUlf KristerssonEkotSveriges RadioPolitik

Under förmiddagen annonserade Moderaterns ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson att han kandiderar för ordförandeposten i Moderaterna.

Offentliggörandet av kandidaturen ledde naturligt till en mängd analyser där Kristerssons karriär nagelfors och analyserades. Under eftermiddagen twittrade så Sveriges Radio Ekots redaktion ut en bild där de i 15 punkter summerar Kristerssons karriär. Summeringen lyfte i princip uteslutande upp Kristerssons politiska skandaler och misslyckanden, något som fick många på Twitter att reagera.

Ekot har sedan publiceringen tagit bort tweeten.

– På fredagen gick en felaktigt formulerad tweet och digital publicering om M-politikern Ulf Kristersson ut från Ekot som inte hade kollats tillräckligt av vår desk. Det finns skäl att ifrågasätta ordvalet och urvalet av fakta i publiceringen och därför tog vi bort den, berättar Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot i ett mejl till Resumé.

Här är några av reaktionerna på Ekots tweet.

— Jan Ericson (@Ericson_ubbhult) September 1, 2017Som ledamot i Public Service-kommitten undrar jag hur jag ska kunna motivera Public service' existens efter dagens bottennapp av @sr_ekot?
— Christian Gustavsson (@christiangu) 1 september 2017Hur kommer det sig att politiska motståndares lista hittar rakt in på Ekots webb och twitterflödet? Artikeln är ju dessutom kvar.
— Magnus Saari (@MagnusSaari) 1 september 2017Så omåttligt dumt att bjuda på den i det klimat som råder. Snacka om att falla på eget grepp... Snäpp upp nu...
— Alexander Hallberg (@wingate32) September 1, 2017Såg detta. De postade också att det var en "olycklig och obalanserad publicering"@sr_ekot är och bör vara bäst i klassen. Gör om gör rätt.
— Maria Jacky (@mariajacky) 1 september 2017En fullständig genomklappning. Enda rimliga förklaringen är att kontot var tillfälligt i obehöriga händer. Och hur gick det i så fall till?
— Henrik Sjöström (@henriksjos) September 1, 2017Det minsta man kan begära: Ekot går ut och berättar om sitt eget misstag i kvartifem-ekot. https://t.co/UUHjSVFr7S

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.