Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Kraftig kritik mot Ekot efter tweet om Ulf Kristerssons karriär

Publicerad: 1 September 2017, 13:05

Ekots lista som lett till Twitterstorm.

Foto: Sveriges Radio / Holger Ellgard

Sveriges Radio Ekot får ta emot kraftig kritik efter en tweet där Ulf Kristerssons karriär definieras av hans misslyckanden.


Ämnen i artikeln:

Public ServiceUlf KristerssonEkotSveriges RadioPolitik

Under förmiddagen annonserade Moderaterns ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson att han kandiderar för ordförandeposten i Moderaterna.

Offentliggörandet av kandidaturen ledde naturligt till en mängd analyser där Kristerssons karriär nagelfors och analyserades. Under eftermiddagen twittrade så Sveriges Radio Ekots redaktion ut en bild där de i 15 punkter summerar Kristerssons karriär. Summeringen lyfte i princip uteslutande upp Kristerssons politiska skandaler och misslyckanden, något som fick många på Twitter att reagera.

Ekot har sedan publiceringen tagit bort tweeten.

– På fredagen gick en felaktigt formulerad tweet och digital publicering om M-politikern Ulf Kristersson ut från Ekot som inte hade kollats tillräckligt av vår desk. Det finns skäl att ifrågasätta ordvalet och urvalet av fakta i publiceringen och därför tog vi bort den, berättar Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot i ett mejl till Resumé.

Här är några av reaktionerna på Ekots tweet.

— Jan Ericson (@Ericson_ubbhult) September 1, 2017Som ledamot i Public Service-kommitten undrar jag hur jag ska kunna motivera Public service' existens efter dagens bottennapp av @sr_ekot?
— Christian Gustavsson (@christiangu) 1 september 2017Hur kommer det sig att politiska motståndares lista hittar rakt in på Ekots webb och twitterflödet? Artikeln är ju dessutom kvar.
— Magnus Saari (@MagnusSaari) 1 september 2017Så omåttligt dumt att bjuda på den i det klimat som råder. Snacka om att falla på eget grepp... Snäpp upp nu...
— Alexander Hallberg (@wingate32) September 1, 2017Såg detta. De postade också att det var en "olycklig och obalanserad publicering"@sr_ekot är och bör vara bäst i klassen. Gör om gör rätt.
— Maria Jacky (@mariajacky) 1 september 2017En fullständig genomklappning. Enda rimliga förklaringen är att kontot var tillfälligt i obehöriga händer. Och hur gick det i så fall till?
— Henrik Sjöström (@henriksjos) September 1, 2017Det minsta man kan begära: Ekot går ut och berättar om sitt eget misstag i kvartifem-ekot. https://t.co/UUHjSVFr7S

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.