Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Kraftiga reaktioner på DN:s frysbox: ”Rent perverst”

Publicerad: 25 Mars 2015, 06:07

DN-skrapan i Marieberg.

Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons.

Dagens Nyheters uppsägningar av personal i fjol har granskats, Jeremy Clarkson uppges få sparken från BBC och Arkiv X gör comeback. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookJournalistenJeremy Clarkson

Våg av kritik mot DN
Tidningen Journalisten publicerade igår en stor granskning av vad det var som hände på DN under 2013-2014, när 12 personer tvångsplacerades utanför redaktionen för att bland annat sitta och tagga gammalt material. Detta som en konsekvens av att DN ville nedbemanna redaktionen, och inte ansåg sig ha plats för ett antal utpekade medarbetare.

Enligt Journalisten blev det en "frysbox" som kostade 30 miljoner kronor för tidningen, och den meningslösa tillvaron som beskrivs knäckte flera av de anställda, som alla till slut lämnade DN med separata uppgörelser.
– Dagens Nyheter har satsat tiotals miljoner kronor på att plåga en grupp anställda. Det är ett vidrigt beteende från en arbetsgivare, säger en av de med insyn till tidningen.

DN har tagit del av Journalistens granskning och svarar att den är en "partsinlaga" som innehåller felaktigheter och spekulationer, utan att precisera vilka felen skulle vara.

I sociala medier har granskningen fått stora reaktioner under kvällen och lett till en utbredd ilska mot DN:s agerande.  

"Det här är rent perverst. Missbruk av människor" skriver Aftonbladet kulturs Martin Aagård på Twitter.

"Jag läser och skakar. Imorgon säger jag upp min prenumeration på @dagensnyheter" twittrar Emil Johansson.

"En historia om när dinosaurier ska gå på på bantningskurs. "En frysbox för 30 miljoner" skriver Martin Gustafsson.

"Jeremy Clarkson får sparken"
Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson blev nyligen avstängd från BBC efter att ha misshandlat en producent. Nu uppger The Telegraph att han får sparken. Jeremy Clarkson har gjort det populära bilprogrammet sedan 2002, och efter beskedet att han stängs av har fans världen över manifesterat sitt stöd till tv-profilen. Nu försöker BBC värva Chris Evans som hans efterträdare, enligt The Telegraph.

Arkiv X görs på nytt
Den klassiska tv-serien med FBI-agenterna Mulder och Scully kommer tillbaka, skriver Variety. Fox har beställt en miniserie med sex avsnitt som ska spelas in i sommar. I huvudrollerna syns återigen David Duchovny och Gillian Anderson.
– Jag ser det som en 13 år lång reklampaus. De goda nyheterna är att världen bara har blivit konstigare, det är perfekt tajming för att berätta de här sex historierna, säger seriens skapare Chris Carter.

Omni bästa nyhetssajt
Igår tilldelades Omni priset som "bästa nyhetssajt" av Internetworld på Webbdagarna.  En nyhetstjänst anpassad för dagens fragmentariska och enhetsoberoende nyhetskonsumtion, enligt motiveringen. Omni vinner priset framför SvD, Aftonbladet, Nyheter24 och Expressen.

Facebook lanserar nostalgifunktion
Nu drar det sociala nätverket igång tjänsten "On this day" där användarna kan se uppdateringar och bilder från samma datum under tidigare år. I stora drag påminner den om applikationen Timehop, som enligt uppgifter har sex miljoner användare per dag. Inte konstigt att Facebook vill konkurrera, skriver Techcruch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.