Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kraftigt nedåt för MTG

Publicerad: 1 mars 2012, 11:12

MTG-aktien har gått 12 procentenheter sämre än index i år. Enligt DI är aktien inte längre en favorit bland analytikerna. Men det finns forfarande en hel del analytiker som tror på aktien. Nordea gick exempelvis ut med en köprekommendation igår.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG:s aktie rasade med 26 procent förra året, medan Stockholmsbörsen föll med 15 procent.

MTG:s kräftgång fortsätter även i år.

Enligt DI har aktien redan hunnit gå hela 12 procentenheter sämre än index. Tidningen menar att det finns en rad förklaringar till den svaga utvecklingen.

Den viktigaste är den svaga utvecklingen för affärsområdet fri-tv i Skandinavien.

MTG:s tittarandelar sjönk i Danmark, Norge och Sverige. Här är kanske det största orosmolnet att MTG:s tittartidsandel i Sverige sjönk med 4,4 procentenheter till 34 procent och här är det riktigt stora sorgebarnet TV3, enligt DI.

MTG har tidigare endast sänt matcher från Premier League i sina betalkanaler, men har försökt att förbättra siffrorna genom att sända Premier League i TV3 under lördagar.

MTG:s koncernchef, Hans-Holger Albrecht, menar också att ett ytterligare problem är att att marknaden för tv-reklam har minskat i såväl Sverige som Danmark under Q1.

Som om detta inte vore nog pekar det mesta på att rörelsemarginalen minskar med 2 procentenheter inom affärsområdet Betal-TV Norden.

DI uppger också att andelen analytiker som ger köprekommendation på MTG-aktien har minskat med 15 procentenheter till 53 procent.

Nordea är ändå en av dem som tror starkt på aktien. Banken rekommenderar köp och en riktkurs på 365 kronor, enligt en analys som DI.se har tagit del av.

Detta motsvarar ett 13-procentigt lyft i förhållande till onsdagens kurs.

Kundtillväxten i Östeuropa och minskad skuldsättning genom ett bra kassaflöde är bidragande orsaker till Nordeas köprekommendation, men det främsta argumentet är att MTG-aktien har gått betydligt sämre än börsen sedan årsskiftet.

Något som innebär att Nordea ser aktien som extra köpvärd just nu.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.