Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kräver möte med Säpochefen

Publicerad: 17 december 2013, 08:41

Jeanette Gustafsdotter, vd på Utgivarna.

Expressens hårda granskning av SD och hatsajterna den senaste tiden har lett till nya allvarliga hot mot kvällstidningen och editionen GT. Nu skriver Jeanette Gustafsdotter, vd på Utgivarna, ett öppet brev till Säpochefen Anders Thornberg: – Utgivarna upprepar önskemålet om ett möte med Säpochefen snarast.


Ämnen i artikeln:

Fria TiderUtgivarnaSäpo

Expressen-medarbetare kartläggs och hotas med hembesök, och den västsvenska editionen GT fick påhälsning på redaktionen från Swedish Defense League. Detta i kombination med andra hot som riktats mot tidningsredaktioner i landet får Utgivarna att kräva ett möte med Säpochefen.

– Vi påtalade redan den 5 november att hoten mot medierna har ökat. Hot mot journalister och mediehus är ytterst ett hot mot demokratin och brott mot författningsskyddet. Vi uttryckte vår önskan om en dialog med Säpo. Vi finner det anmärkningsvärt att svar från Säpo uteblivit, säger Jeanette Gustafsdotter, vd för Utgivarna, i en kommentar.

–  Vi upprepar nu önskemålet om ett omedelbart möte med chefen för Säpo, Anders Thornberg. Vi vill att han redogör för hur han skall rätta till de allvarliga bristerna och sätta in resurser för att skydda hotade medier och journalister.

Medlemmar i Utgivarna är Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion, Sveriges Tidskrifter, Tidningsutgivarna och TV4-gruppen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Fria TiderUtgivarnaSäpo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.