Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kravet på SVT: Återanställ gym-onanisten

Publicerad: 2 februari 2018, 06:33

Jonas Gardell kräver att SVT tar tillbaka den omskrivne medarbetaren, CBS och Viacom vill gå samman och Googles rapport blev en besvikelse. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookSVTGoogle

Kravet på SVT: Återanställ gym-onanisten
Flera medier har rapporterat om SVT-medarbetaren som tvingades lämna sitt jobb efter att det framkommit att han onanerat på offentliga platser, bland annat ett gym, och lagt ut filmer från detta på nätet. Men mannen har tidigare fått stöd från flera kända namn som Lina Thomsgård, Sigge Eklund och Alexander Bard. Nu har Jonas Gardell skrivit en krönika i Expressen där han uppmanar SVT att återanställa mannen. Han anser att medarbetaren tvingades bort på grund av moralism.

"Samhällsutvecklingen som den nu ser ut stupar allt hastigare mot att det i sociala medier skapas pöbeldrev som driver igenom snabba och summariska rättegångar, och företag som SVT är så ängsliga att de tvingar bort sina anställda innan rättegången ens börjat och utan att brott begåtts" skriver Jonas Gardell.

CBS och Viacom vill gå samman – nu ska de fundera på hur
De båda mediejättarna Viacom och CBS vill gå samman, vilket meddelades under torsdagen amerikansk tid. Nu sätter de upp en gemensam kommitté för att ta reda på hur det kan göras på bästa sätt, skriver Wall Street Journal. Båda bolagen kontrolleras av Shari Redstone, som tidigare var emot en sammanslagning, men som nu har ändrat sig. Syftet med en sammanslagning är att få starkare muskler i den konsolideringsvåg som just nu sköljer över den amerikanska mediebranschen.

Googles rapport blev en besvikelse
Googles moderbolag Alphabet sjönk 3,9 procent i efterhandeln efter att rapporten inte nådde upp till förväntningarna. Antalet betalda klick var 43 procent högre än samma period föregående år, men varje klick ger numera lägre intäkter. Intäkten var 14 procent mindre i jämförelse med samma kvartal föregående år, skriver Breakit.

Facebook nekar till nakencensur
Fransmannen Frederic Durand har stämt Facebook för att inkräkta på yttrandefriheten. Han stängdes av för att ha delat en artikel om konstnären Gustave Courbets målning ”L'Origine du monde”. Facebook nekar till att det skulle röra sig om censur, och har ändrat reglerna för naken konst sedan dess, skriver TT.

Snapchat säljer merch i appen
Kommer folk att vilja köpa Snapchat-prylar i appen eller bara fota? Det ska Snap Inc ta reda på, rapporterar Recode. I går lanserade de sektionen Snap Store i USA där användarna kan köpa en tröja med bolagets logotyp eller ett gosedjur föreställande den populära "korv med bröd-karaktären" som finns i appen.

Gui Minhai får tryckfrihetspris
Den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai tilldelas tryckfrihetspriset Prix Voltaire av International Publishers Associations (IPA). Han drev bokförlaget Mighty Current och bokhandeln Causeway Bay i Hongkong, som gav ut satirböcker om det kinesiska ledarskiktet. Den 20 januari greps han av kinesisk polis.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookSVTGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.