fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Kringlans” försvarstal: ”Det blev inte bra”

Publicerad: 20 november 2015, 14:39

Kringlan på Twitter efter sändningen av AMK.

Han gjorde grova utspel i podcasten "Alla Mina Kamrater". Efter det har Kristoffer "Kringlan" Svensson varit föremål för många artiklar och hård kritik de senaste veckorna. Nu ger han sin egen version av händelsen.

Ämnen i artikeln:

Kringlan SvenssonAftonbladetÅhlénsÅsa LinderborgAlla mina kamrater

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var i måndags i förra veckan som Kristoffer "Kringlan" Svensson uttryckte hot om våldtäkt mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och våld mot recensenten Victor Malm när han gästade podcasten "Alla Mina Kamrater".

Sedan dess har spaltmeter i media fyllts av såväl händelsen i sig som konsekvenser och hård kritik – inte minst har det skrivits om vilka företag och samarbetspartners som valt att ta avstånd ifrån både "Kringlan" och "Alla Mina Kamrater". Åsa Linderborg skrev själv en text om varför Kringlan inte sparkats tidigare.

Men Kringlan har varit sparsmakad med intervjuer. Nu väljer han att berätta sin version i sin nya podcast "Magister".

Han säger att han var på fest för att fira sin svärmor på söndagskvällen innan livesändningen av "Alla Mina Kamrater". Senare gick han ut med sina vänner och blev berusad. I taxin på vägen hem läste han recensionen av hans nya bok på Aftonbladet Kultur. Han började reta upp sig på formuleringar i recensionen och sedan "svartnade allt". Väl hemma drack han vidare och gick till sändningen dagen därpå – fortfarande full.

– Jag stormar in i podcast-studion och är rasande. Furiös. Jag är orimligt arg på en recension som egentligen är övervägande positiv, säger han i podden och fortsätter:

– Två saker gör att mina arbetsredskap inte är finkalibrerade på något sätt: Dels att jag är så arg och dels att jag är så full. Idén att gå in och lajva nättroll och säga det mest förbjudna sakerna som man kan hota en kvinna med i det offentliga samtalet – att jag väljer det beror på att jag vet att det är det elakaste man kan göra.

Kristoffer "Kringlan" Svensson gick efter att AMK uppmärksammats ut och ville be om ursäkt till Åsa Linderborg. I podden uppger han att han tycker att det är konstigt att hans utspel mot Åsa Linderborg fått större utrymme än det mot Victor Malm.

– Axiomet här är att alltid när jag är nykter, skulle jag vilja skrika de här orden till Åsa Linderborg, men det är bara när jag är full som jag vågar. Om jag får vara expertvittne åt mig själv kan jag konstatera att jag inte vill det som nykter. Jag har ingen lust alls med det, säger han i podden och konstaterar:

– Det blev inte bra (...) Jag tycker inte att man uttrycker sig så som jag gjorde.

Han pratar också om alla uppdrag han blivit av med:
– Jag har blivit av med alla mina jobb. Och det skulle ge mig ett otroligt äckel om folk uppmärksammade det som att jag sitter och snyftar och inte tar konsekvenserna av mitt handlande. Det jag vänder mig emot är att alla som varit i kontakt med mig också blivit av med alla sina uppdrag.

Kristoffer Svensson syftar på att flera, bland andra Åhléns har tagit avstånd ifrån podcasten AMK, som kom med beslutet i går om att de lägger ner.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev