Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kris – då dominerade Swedbank spalterna

Publicerad: 5 november 2008, 10:00

Hårt pressade Swedbank, med Michael Wolf som ny vd, är det företag som nämnts flitigast på tidningarnas näringslivssidor under tredje kvartalet.
Det visar Cisions näringslivsbarometer.


I dag presenterade Swedbank nye vd:n Michael Wolf, som efterträder Jan Lidén. Wolf är i dag vd för  Intrum Justitia och han tillträder senast i samband med Swedbanks årsstämma den 24 april.

Till följd av finanskrisen dominerade bank-försäkrings- och fondfrågor näringslivsrapporteringen under tredje kvartalet, och Swedbank är det enskilt mest omskrivna företaget på näringslivsidorna i svenska tidningar under perioden, enligt Cisions näringslivsbarometer.

Även Lehman Brothers och USA:s regering har uppmärksammats flitigt tredje kvartalet. Och börsturbulensen gör att även Stockholmsbörsen fått stort medialt utrymme, enligt Cisions näringslivsbarometer.

– Naturligtvis är det finansoron och dess effekter för enskilda företag som stått i fokus för media under kvartalet. Lehman Brothers konkurs påverkade hela världens börser negativt och ledde fram till USA:s regerings finansiella krispaket, säger Gunilla Ström, analytiker på Cision.

Nyligen tillträdde Thomas Backteman från Brunswick Group som ny kommunikationsansvarig för Swedbank. Han har därmed blivit    chef över både kommunikationsdirektören Tobias Wagner och IR-chefen Johannes Rudbeck.

Resume.se har tidigare rapporterat om att tillsättningen är en tydlig markering både internt, men även mot Anders Lindberg på JKL, enligt Resume.se:s källor.

Samtidigt som Swedbank släppte informationen om vd-bytet i morse kom nyheten att bankens kunder plötsligt hade noll kronor på kontot. Det är ett fel i Swedbanks internetbank som givit kunderna mardrömslika saldobesked.

Men pengarna ska inte vara borta på riktigt och Swedbank meddelar att man jobbar hårt med att åtgärda felet.

Cisions näringslivsbarometer

Topp fem, Mest omskrivna företag, tredje kvartalet

1, Swedbank
2, Volvo PV
3, Stockholmsbörsen
4, SEB
5, Regeringen

Topp fem, Mest omskrivna Talespersoner

1, Carl-Henrik Svanberg (Ericsson)
2, Stephen Odell (Volvo PV)
3, Anders Borg (Regeringen)
4, Stefan Ingves (Riksbanken)
5, Fredrik Arp (Volvo PV)

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.