Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kris på Dagbladet i Sundsvall

Publicerad: 10 september 2012, 14:20

Mittmediaägda Dagbladet i Sundsvall fortsätter att blöda ekonomiskt. Det nya sparpaketet, som ska rädda tidningen från nedläggning, har fått chefredaktör Åke Herdfeldt att avgå i protest.


Ämnen i artikeln:

MittmediaDagbladet

Dagbladet i Sundsvall fortsätter att gå på knäna ekonomiskt. Nu planeras kraftfulla sparpaket för att säkra tidningens överlevnad.

I dag informerades anställda på Dagbladet att tidningen ska sänka utgifterna med 10 miljoner kronor för att nå lönsamhet 2013.

– Dagbladet har en längre tid haft en mycket svag ekonomisk utveckling som de senaste åren accelererat till en ohållbar situation. Dagbladet gör nu stora förluster och alternativet till en radikal besparing är omedelbar nedläggning, säger Thomas Peterssohn, VD och koncernchef för MittMedia i en kommentar

Det förestående sparpaketet på Dagbladet får omedelbara konsekvenser. Chefredaktören Åke Herdfeldt lämnar frivilligt tidningen.

– Jag har förståelse för Åkes beslut. Vi är överens om att det förändrade uppdraget, där tydlig samordning med Sundsvalls Tidning ingår, ska ledas av en ny chefredaktör", säger MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith i en kommentar.

MittMedia räknar med att presentera en ny chefredaktör inom kort.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaDagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.